Satama tuli kuntoon Kalkkisissa

Kalkkisten satamaa on kunnostettu kolmen vuoden projektissa. Kesällä 2018 juhlistettiin vierasvenelaiturin valmistumista. Aku Isotalo

Tuomas Räihä

Kalkkisten satamaa on viimeisten vuosien aikana paranneltu Kalkkisten kyläyhdistyksen vetämässä satama-alueen kehittämisprojektissa. Kesällä 2017 Kalkkisten satamaan tehtiin talkootyön voimin infotaulu sekä grillipaikka. Vuonna 2018 valmistui puolestaan uusi vierasvenelaituri. Kolmen vuoden Leader-rahotteinen projekti saatiin päätökseensä viime syksynä.

– Viimeisessä vaiheessa korjasimme pienvenepaikat, kertoo Kari Jakonen Kalkkisten kyläyhdistyksestä.

Jakonen on vetänyt työryhmää, joka on ollut vastuussa sataman kehittämisprojektista. Laiturin ja vierasvenepaikkojen rakennustyöt on tehty ammattilaisten voimin, mutta kyläyhdistys on pyrkinyt tekemään myös talkoilla niin paljon kuin mahdollista. Työtä on tarvittu jo ennen kuin on päästy varsinaisiin parannustöihin.

– Talkootyönä on pyydetty tarjouksia, haettu lupia ja tehty rahoitushakemuksia. Paperitöissä on aika kova homma ennen kuin pääsee itse asiaan, Jakonen sanoo.

Sataman hoitaminen on ollut jo vuosituhannen alusta kyläyhdistyksen vastuulla. Esimerkiksi joka kevät kyläyhdistys pistää talkoilla sataman ympäristöä kuntoon. Ylläpitotöiden lisäksi kyläyhdistys vuokraa sataman venepaikkoja.

– Isommassa betonilaiturissa voi pitää purjeveneitä ja 8–9 metrin veneitä. Toinen laituri on tarkoitettu pienemmille veneille. Kevään aikana vapautui muutamia paikkoja, mutta ne ovat kaikki menneet, Jakonen toteaa.

Satama on myös vierailijoiden keskuudessa suosittu, sillä siitä on lyhyt matka Kalkkisten palveluihin kuten kaupalle ja baarille.

Kevään aikana vapautui muutamia paikkoja, mutta ne ovat kaikki menneet.

Kari Jakonen

Kommentoi