Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villähde siistitään some-talkoilla

Vaikka Nastola-viikko jouduttiin perumaan koronan takia, Villähteellä ei haluttu luopua kylän keväisistä siivoustalkoista.

Kokoontumisten välttämiseksi kyläyhdistys toteuttaa siivouspäivän valjastamalla mukaan sosiaalisen median. Osuutensa voi tehdä omalla aikataulullaan ja laittaa siitä Facebookiin kuvia, yhdistys palkitsee ahkerimman siivoojan. Siivoustapahtuma järjestetään keskiviikkona 6.5.

Tapahtuman puuhanainen, kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Sari Karhu sai idean netistä.

– Ideana on somettaa tilanne, eli ottaa kuva lähtötilanteesta ja samasta paikasta siivottuna. On hauska kollektiivisesti nähdä, paljonko raitti siistiytyy yhdessä päivässä.

Aiemmin siivous on toteutettu tiettyyn kellonaikaan, nyt jokainen voi itse päättää ajan. Some-siivouksen tapahtumasivulle tulee tietoa myös muusta roskaamisen vastaisesta toiminnasta.

– Jospa ihmisille jäisi hautumaan, että voi olla tällainenkin ”harrastus”.

Villähteellä ei hänestä ole erityisen roskaista, mutta esimerkiksi Lähde-kioskin tienoo kaipaa siivousta.

– Sitä valitettavasti näkee, että heitetään eväskääreitä autosta ulos.

Osallistujia ohjeistetaan pitämään turvavälit roskia kerätessä. Roskat on Karhun mukaan hyvä lajitella erivärisiin pusseihin sen mukaan, ovatko ne energia- vai kaatopaikkajätettä.

Lasten kanssa siivoavia Karhu neuvoo olemaan valppaana esimerkiksi huumeruiskujen varalta, ne on viisainta kääriä pahviin.

Palkakseen osallistujat saavat hyvän mielen. Ahkerin palkitaan tsemppipalkinnolla.

– Siisti kylänraitti on paljon viihtyisämpi. Tässä luodaan kollektiivista hyvää kylälle. Ja se on kivaa ulkoilua!

Kyläyhdistykseltä voi hakea pusseja Erstan puukoululta, Kärrytie 7, kello 9–12 ja 17.30–19.30. Täydet roskapussit voi jättää tien varteen, mistä kaupunki noutaa ne perjantaina 8.5.