Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuhiihto vaihtui seuratyöhön – Lari Lehtonen aloitti Hollolan Urheilijoiden toiminnanjohtajana

Hollolassa asuva hiihtäjä Lari Lehtonen ilmoitti huhtikuun lopulla lopettavansa uransa huippu-urheilijana. Lehtonen kertoo, ettei vielä viime syksynä suunnitellut uransa lopettamista, mutta talven aikana päätös alkoi selkiintymään.

– Koin tulleeni siihen pisteeseen, että en pysty enää olemaan parempi versio itsestäni. Tavoitteeni oli kuitenkin aina tehdä entistä parempia tuloksia.

Lehtosen uraan mahtuivat muun muassa kahdeksat arvokisat, joista parhaana henkilökohtaisena saavutuksena oli Lahden vuoden 2017 MM-kisojen yhdistelmäkisan yhdeksäs sija. Lisäksi Lehtonen kuului monesti Suomen viestijoukkueeseen arvokisoissa.

Uraansa Lehtonen on tyytyväinen. Matka oli opettavainen ja urheilu antoi enemmän elämään kuin otti pois.

– Tietysti mukavahan se olisi lopettaa pitkä ura arvokisamitali taskussa, että olisi jäänyt sellainen kirsikka kakun päälle.

– Aika lähelle sitä kovaakin arvokisamenestystä pääsin, mutta on hyvä muistaa, että maailmassa on aika monta, jotka mitaleita yrittävät saada ja niitä jaetaan vain kolme per kisa.

Vaikka hiihto huipulla loppui, uskoo Lehtonen, että hänet nähdään vielä ensi talvella viivalla ainakin jossakin kisassa.

Vaikka ammatikseen hiihtäminen nyt jäi, Lehtonen ei jää tyhjän päälle, sillä hän aloitti toukokuun alussa Hollolan Urheilijat -46 ry:n toiminnanjohtajana. Lehtonen kertoo, että Hollolan Urheilijoissa oli mietitty henkilön palkkaamista seuratyön kehittämiseen, jotta seura ottaa vielä askeleita eteen päin. Aikaisemmin kaikki on tehty vapaaehtoistyönä.

– Meidän tiemme kohtasivat ja oli hieno nähdä, että he näkivät minun taustallani olevan potentiaalia seurakehitystyössä.

Seuran kehittäminen onkin Lehtosen uudessa työssä ykkösjuttu.

– Toimin kaikkien jaostojen kanssa ja pyrin kuuntelemaan heidän tarpeitaan ja toiveitaan sekä reagoimaan niihin. Ideoin myös itse toimintaa, koitan tuoda uusia näkökulmia ja myös antaa urheilullista osaamista, hän kuvaa työtehtäviään.

Ensimmäisinä työpäivinään Lari Lehtonen on tehnyt muun muassa selvitystyötä olympiakomitean Tähtiseura-tunnustuksen hankkimiseksi Hollolan Urheilijoille.

Lehtonen hyppäsi seuratyöhön mukaan omituiseen aikaan, kun koronaviruksen aiheuttamat rajoitustoimet ovat keskeyttäneet esimerkiksi urheiluseurojen harjoitukset. Hollolan Urheilijoissakin iltarastit ovat muuttuneet omatoimisiksi viikkorasteiksi, suunnistuskoulu alkoi myös omatoimisena ja maastohiihdossa ollaan harjoiteltu whatsappissa jaettujen ohjeiden mukaisesti.

– On ollut hieno huomata, että sekä lapset, nuoret että aikuiset ovat lähteneet mukaan sparraamaan ja kannustamaan toisiaan.

– Vähän toisenlaista yhteisöllisyyttä on tullut esiin, Lehtonen toteaa.

Nyt hallitus on päättänyt lieventää rajoitustoimia kesäkuusta alkaen ja Lehtonen uskookin, että ryhmäharjoittelukin voi alkaa kesäkuussa.

– Tämä vaatii tietysti muidenkin kuin minun mielipiteitä ja ohjeistusten tarkkaa lukua. Meidänkin pitää toimia vastuullisesti niin kuin ohjeistetaan, uusi toiminnanjohtaja muistuttaa.