Asiakkaiden toiveet toteen – Vääksyn Majakkapaviljongille aukeaa alkusyksystä sauna

Vääksyn veneilijöiden palvelut parantuvat alkusyksystä, kun Majakkapaviljongille aukeaa uusi sauna. Saunaa on toivottu paikalle pitkään.

– Tämä on lähtenyt asiakastoiveista, etenkin veneilijöiden toiveista, ja jo edesmennyt isäni puhui saunan rakentamisesta, Majakkapaviljongin yrittäjä Virpi Vavuli kertoo.

Veneilijät ovatkin Vavulin mukaan jo kyselleet, milloin saunomaan pääsee, kun ovat nähneet rakentamisen alkaneen.

– Veneily on muuttunut niin, että palveluja kaivataan. Veneilijät menevät satamasta satamaan tai hyviin luontokohteisiin. Telttameininkiä ei enää ole.

Pelkästään veneilijöitä palvelemaan saunaa ei kuitenkaan rakennetta.

– Kyllä meidän asiakasryhmänä on myös paikalliset. Saunanautintoa on tarkoitus tarjota koko kylälle, Vavuli toteaa.

Tämä on fantastinen paikka tällaiselle rakennukselle.

Arkkitehti Ismo Kirmonen

Aluksi sauna toiminee tilauksesta ryhmille esimerkiksi kokouksiin tai perhejuhliin, mutta myöhemmin sitä on tarkoitus avata yleisempäänkin käyttöön.

– Jatkossa voi tulla lenkkisaunoja ja avantouintisaunoja, mutta aloitetaan sillä, että se on tilattavissa.

Saunan rakentaminen aloitettiin pääsiäisen jälkeen ja valmista pitäisi olla elo–syyskuun vaihteessa. Saunaan tulee varsinaisen saunan lisäksi pukuhuonetilat, jotka voidaan jakaa omaksi naisille ja miehille sekä noin kolmenkymmenen neliön tila, jossa voidaan pitää esimerkiksi juhlia tai kokouksia.

Kokonaisuudessaan pinta-alaa on reilut 120 neliötä. Lisäksi rakennuksen ympärille tulee joka puolelle terassit.

Saunarakennuksen on suunnitellut arkkitehti Ismo Kirmonen Interni oy:stä. Lähtökohtana suunnittelulle oli se, että rakennus sulautuisi mahdollisimman hyvin maisemaan.

– Rakennus tehdään mahdollisimman tummaksi ja kaikki pinnat tulevat samaan sävyyn. Tarkoituksena on, ettei se paista sieltä mihinkään. Sen takia siinä on huopakattokin, ettei peltikatto kiiltele sieltä, Kirmonen sanoo.

Saunan paikkaa Kirmonen pitää erinomaisena.

– Tämän parempaa paikkaa ei ole. Rakennuksen edessä on elämää ja liikettä, paikka saa aurinkoa koko päivän ja maisemat ovat aivan upeat. Tämä on fantastinen paikka tällaiselle rakennukselle.

Majakkapaviljongin sauna oli jo ennen koronavirusta päätetty rakentaa tänä keväänä, eikä poikkeuksellinen tilanne ole rakennussuunnitelmiin vaikuttanut. Sen sijaan muuten se on mullistanut Majakkapaviljongin toiminnan.

Normaalisti ravintolassa tarjoillaan esimerkiksi lounasta joka päivä, nyt se on ollut auki vain viikonloppuisin noutoravintolana.

– On tämä ollut ihmeellistä aikaa, kun on ollut hyviä ilmoja, niin on kummallista, kun on ollut aavemaisen hiljaista, Vavuli kuvaa.

Nyt maan hallitus on lieventänyt rajoituksia ja Majakkapaviljongillakin on tarkoitus palata normaaliin toimintaan kesäkuussa. Kaikille jo palkatuille kesätyöntekijöille töitäkin löytyy.

– Olen sanonut kesätyöntekijöillekin, että aloitamme sitten suoraan sesongista. Silloin emme enää himmaile. Toki jos hallitus määrää, että pitää himmailla ja olla turvavälit, niin toki me sitten niin teemme. Terveys edellä kuitenkin mennään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut