Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan Myllylän koulun peruskorjausurakan purkutyöt ovat valmiit - Koko remontti valmistuu ensi keväänä

Orimattilan Myllylän koulun peruskorjauksen helmikuussa alkanut sisäpurku-urakka valmistuu tällä viikolla. Seuraavassa vaiheessa työt jatkuvat varsinaisella peruskorjauksella. Aikataulun mukaisesti peruskorjaus on valmis ensi vuoden huhtikuun loppuun mennessä.

Purkutöiden yhteydessä ei löydetty vakavaa yksittäistä syytä henkilökunnan sisäilmaoireiluihin.

– Merkkejä kosteus- tai homevauriosta ei ole löydetty. Ulkoseinistäkään ei löytynyt vaurioita. Lähinnä ongelmat ovat olleet monen pienen asian summa. Esimerkiksi yläpohjasta löytyi pinnoittamattomia villaeristeitä sekä hallitsemattomia ilmavuotoja. Ilmaa on tullut sisätiloihin paikoista, joista sitä ei olisi pitänyt tulla, kertoo Raksystemisin rakennustekninen asiantuntija Rebecca Haaranen.

Myllylän koulun rehtori Jarno Ovaska on tyytyväinen, että henkilökunta on saanut olla mukana remontin edistymisestä käydyssä vuoropuhelussa. Vuonna 1995 rakennetun koulun alkuperäinen suunnittelu vastaa Ovaskan mukaan hyvin myös tämän päivän tarpeita.

– Peruskorjauksen yhtey-dessä toteutetaan jonkin verran toiminnallisia parannuksia, mutta mihinkään täysin avoimiin tilaratkaisuihin ei siirrytä, Ovaska toteaa.

Puu- ja käsityöluokkien välinen seinä on aukaistu, mikä mahdollistaa molempien tilojen joustavan käytön.

Henkilöstölle on iso asia, että he saavat vihdoin asianmukaiset pukeutumis- ja peseytymistilat, joita koululla ei tähän asti ole ollut.

Rehtori Jarno Ovaska

– Nykyään ei ole enää suurta rajaa puu- ja käsitöissä. Jatkossa toisella puolella voidaan tehdä vaikka tuoli, jonka pehmusteet valmistetaan toisella puolella.

Suurin ja näkyvin muutos tullaan näkemään koulun aulassa. Entisen, erillisen ruokailutilan ja aulan väliseinä on purettu.

– Aula on jatkossa koulun yhteisöllisen kohtaamisen alue, joka taipuu tarvittaessa moneen käyttöön.

Koulun vanhaan osaan tehtävä peruskorjaus on mittava. Peruskorjauksen kokonaiskustannusarvio on 4,5 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on 3,9 miljoonaa euroa. Peruskorjattava osuus käsittää 2 500 neliötä, josta tähän mennessä on purettu kaikki pintamateriaalit pois. Pesutilojen sekä liikuntasalin lattiat on purettu hiekkapohjaan asti.

– Halusimme varmistaa, ettei tiloista löydy mitään yllätyksiä, eikä niitä ollutkaan. Remontin yhteydessä märkätiloihin ja liikuntasaliin lisätään radonputkistoa, Haaranen kertoo.

Lisätilaa rakennukseen tulee peruskorjauksen yhteydessä parisataa neliötä.

– Henkilöstölle on iso asia, että he saavat vihdoin asianmukaiset pukeutumis- ja peseytymistilat, joita koululla ei tähän asti ole ollut, Jarno Ovaska kertoo.

Myllylän koulun 4.–6.-luokkalaiset ovat olleet lukuvuoden alusta lähtien väistötiloissa vanhalla ammattikoululla.

– Kolme alinta luokkaa opiskelee koulun uudessa osassa, joka on eristetty työmaa-alueesta väliaikaisella seinällä, Ovaska kertoo.

Peruskorjauksen valmistuttua Myllylän koulusta tulee sukkakoulu, sillä ulkokengät jätetään niille varattuihin paikkoihin.

– Korjaustöiden jälkeen on tärkeää, että ilmanvaihtoa tarkkaillaan jatkuvasti ja huollot suoritetaan asianmukaisesti, Rebecca Haaranen toteaa.