Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolan aluejohtokunnan myöntämästä kunniakirjasta syntyi merkillinen sotku

Nastolan aluejohtokunnan myöntämä Nastola-kunniakirja on johtanut erikoiseen tilanteeseen, kun kunniakirjan saaja Markku Sakari Meriluoto on tehnyt aluejohtokunnalle oikaisuvaatimuksen kunniakirjapäätöksestä.

Aluejohtokunta haluaa palkita Meriluodon kunniakirjalla perusteluinaan: ”Markku Sakari Meriluoto on edistänyt aktiivisesti vuosien ajan Uudenkylän alueen ja lähiliikenteen kehittämistä sekä tehnyt vahvasti työtä luontoarvojen puolesta”.

Meriluoto vaati oikaisua, koska hänen näkemyksensä mukaan päätöksen perustelut ovat puutteelliset ja virheelliset. Lisäksi hän vaati, että päätöksessä mainittu luontoarvo-termi tulee muuttaa muotoon luonnonarvo.

Oikaisuvaatimuksessaan Meriluoto korostaa, että ”oikaisuvaatimus ei kohdistukaan aloitteeseen eikä sen ilmeisen ystävällisiin, hyvää tarkoittavien tekijöiden ajatuksiin, joista luonnollisesti olen kiitollinen, vaan AJK:n (aluejohtokunta) jälleen kerran osoittamaan täydelliseen asiantuntemattomuuteen”.

Meriluoto on laatinut oikaisuvaatimukseen myös omat perustelunsa kunniakirjaan kirjattavaksi. Hän toteaa myös tarkastavansa luovutustilaisuudessa tekstin ja kieltäytyy vastaanottamasta kunniakirjaa, mikäli hänen kirjoittamansa perustelunsa eivät ole kunniakirjassa.

Meriluodon tarjoamat perustelut kuuluvat näin: ”Markku Sakari Meriluoto on toiminut itsenäisesti ja yhteistyössä Uudenkylän asukasyhteisön kanssa valppaasti taistellen kotiseudun Nastolan, Iitin ja Orimattilan pitäjien luonnonarvojen turvaamiseksi sekä edistäen asukkaiden elinmahdollisuuksia menestyksellisesti myös korkeimmissa viranomaisissa ja oikeusasteissa vakavia ympäristöuhkia torjuen, lisäksi saattaen lopullisesti valtion luonnonsuojelualueiksi yli 400 hehtaaria monimuotoisuudelle arvokkaita luonnonympäristöjä vuodesta 1973 alkaen yhtäjaksoisesti 47 vuoden ajan sekä kaikella erityisasiantuntijan taidollaan suunnitellut Uudenkylän Asemanseudun ja Liikekeskuksen yhdyskuntien parempaa tulevaisuutta, alkaen kahden matkustaja-aseman sinnikkäästä toteuttamisesta (Uusikylä ja Villähde) 2001–2010 ja edelleen kehittämisestä yhtäjaksoisesti 20 vuoden ajan.

Pitkäjänteinen erityisasiantuntijan työ kotiseudun hyväksi jatkuu yhä kaikissa muodoissaan.”

Aluejohtokunta hylkäsi Meriluodon oikaisuvaatimuksen viime viikon kokouksessaan mutta teki perusteluihin teknisen korjauksen muuttamalla sanan luontoarvo luonnonarvoksi.