Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muusikoiden unelma toteen – Orimattilalaisen Aleksanteri Kuosan ja Asikkalassa asuvan Valtteri Kurjen duo valmistelee ensimmäistä levyään

Asikkalassa asuvan Valtteri Kurjen ja orimattilalaisen Aleksanteri Kuosan muodostama duo Otos otti urallaan askeleen eteen päin, kun he tekivät keväällä levytyssopimuksen levy-yhtiö Texicalli Recordsin kanssa. Vuodesta 2012 yhdessä ollut duo on luonnollisesti innoissaan levytysopimuksesta.

– Se on upeaa, eikä sitä oikein vieläkään meinaa uskoa todeksi. Levytyssopimus on varmasti lähes jokaisen muusikon unelma, mutta harva sellaista mahdollisuutta koskaan saa. Täytyy kuitenkin muistaa, että vielä ei ole mitään voitettu ja nyt se työ vasta todella alkaa, Valtteri Kurki kuvaa tunnelmia.

Levytyssopimus syntyi, kun Kurki pyysi laulaja-lauluntekijä Suvi Isotaloa yhteistyöhön Otoksen kanssa ja duon yllätykseksi hän suostui.

– Teimme Suvin kanssa yhden demon ja samaan aikaan meiltä oli valmistunut juuri oma kappaleemme. Kysyin Suvin levy-yhtiön kiinnostusta biisien julkaisemiseen.

– Puhelimessa ei vaikuttanut lupaavalta, kun kuulemma tunkua oli. No sain luvan laittaa biisit mailiin ja alle 10 minuutin päästä tuli vastaus, että nämä ovat niin hyviä biisejä, että eiköhän aleta hieromaan sopimusta.

Matka levytyssopimukseen on ollut kuitenkin pitkä. Kuosa ja Kurki ovat tienneet toisensa jo teini-ikäisestä, kun molemmat asuivat Orimattilassa. Varsinainen tutustuminen tapahtui kymmenisen vuotta sitten muusikkopiirien kautta.

– Duo sai alkunsa Aleksanterin pyytäessä minua tekemään ”iskelmää” kanssaan. Iskelmä tarkoitti lähinnä kaikkea suomeksi laulettua musiikkia. – Soitimme molemmat useita soittimia, Aleksanterilla oli musiikkiteknologian koulutus ja vuosien työkokemus, joten ihan tuolla kokoonpanolla ollaan pärjätty joitakin vierailevia artisteja lukuunottamatta tähän päivään saakka, Kurki kertoo.

Otoksen musiikkia on kuvailtu popiksi, pop iskelmäksi, ja pop rockiksi. Musiikintekijät itse eivät ole musiikkiaan määritelleet.

– Me emme ole pilkuntarkkoja sen suhteen, osuvatko biisit noihin genreihin. Yleensä osuvat.

Otos on julkaissut kappaleitaan omakustanteena jo vuodesta 2015 ja niitä on esimerkiksi Spotifyssa kuunneltu yli puoli miljoonaa kertaa. Seuraavaksi on levyn vuoro, joka on tarkoitus julkaista syksyllä. Sitä ennen Otos julkaisee vielä singlejä. Levystä on tulossa Kurjen mukaan monipuolinen suomipop/rock/iskelmä-levy.

– Ehkä sieltä jotain ylläreitäkin tulee löytymään. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen ollaan tehty 15 uutta biisiä ja pöytälaatikossa niitä taitaa olla jokunen sata. Eli valinnanvaraa on.

Otoksessa ei ole vakiintuneita soitinrooleja vaan Kurki ja Kuosa soittavat ”mikä nyt milloinkin sattuu kenellekin käteen.” Studiossa Kuosa vastaa äänittämisestä tietokoneen avulla. Biisitkin syntyvät monella tavalla.

– Viime aikoina työnjako on ollut enemmän niin, että minä teen tekstit ja Aleksanteri säveltää. Yhdessä sitten sovitellaan, tuotetaan ja riidellään. Mutta ei tämä mikään vakiintunut käytäntö ole. On menty päinvastoinkin ja myös niin, että koko biisi on jommankumman käsialaa, Kurki sanoo.