Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan maastotriathlon avaa kesän kisakauden

Triathlonurheilun kesä alkaa Hollolan Vähä-Tiilijärven uimarannalta ensi viikolla, kun seitsemättä kertaa järjestettävä Hollolan maastotriathlon uidaan, pyöräillään ja juostaan Tiilijärvien ympäri.

Tapahtuma palaa kahden vuoden tauolta uudistuneena, kertoo maastotriathlonin järjestäjä Mikko Reitti.

Ajankohta (6.–7.6.) on aikaistunut kuun alkuun, kilpailut on jaettu kahdelle päivälle, ja luonnollisesti koronaohjeistukset huomioidaan.

– Lauantaina järjestämme jokaiselle sopivan lyhyen matkan, ja sunnuntaina on vuorossa pitkän matkan kisa sekä uutuutena lasten oma triathlontapahtuma, Reitti pohjustaa.

Lyhyempi matka meinaa 300 metrin uintia, 10 kilometrin pyöräilyä ja 3 kilometrin polkujuoksua.

Sunnuntain pitkällä matkalla vastaavat strategiset mitat ovat 900 metriä, 21 ja 6 kilometriä.

Tapahtumassamme pärjää likipitäen jopolla.

Maastotriathlonin järjestäjä Mikko Reitti

Reitin mielestä tapahtuma sopii sekä kokeneille triathlonisteille että ensikertalaisille kuntoilijoille. Uudessa lasten triathlonissa sarjoja on useita sarjoja tytöille ja pojille (10-, 12- ja 14-vuotiaat), matkojen ollessa 100 metrin uinti, 3 kilometrin pyöräily ja 1,5 kilometrin juoksu.

– Toivottavasti saamme myös lapsia ja nuoria mukaan kokeilemaan lajia. Kalustosta sen ei tarvitse olla kiinni, sillä tapahtumassamme pärjää likipitäen jopolla, mutta perusmaastopyörä on hyvä pyöräilyosuuksille, ja pyöräilykypärä on pakollinen. Uintiin uikkarit ja juoksuun lenkkarit, Reitti rohkaisee.

Hollolan maastotriathlonin lähtökohtana on muutenkin tarjota lyhyillä matkoilla ja leppoisalla tunnelmalla ensikosketusta triathloniin, joka on viime vuosina nostanut profiiliaan erityisesti Lahden seudulla.

– Tapahtumassamme saa ottaa toisesta mittaa useammassa sarjassa, mikä varmasti tyydyttää monen kilpailuviettiä. Toki suurin osa lähtee mukaan kuntoilumielellä, mikä onkin päätarkoitus.

– Kuntoilijat voivat lähteä kokeilemaan omia rajojaan ja triathlonia mukavalla tavalla, Reitti sanoo.

Vallitsevat olosuhteet ovat Reitin mukaan mietityttäneet osallistujia, mutta myös erityistä tekemisen intoa esiintyy.

– Huomattavissa on, että ihmiset haluavat osallistua tapahtumiin ja kilpailla. Esimerkiksi miesten pitkän matka lähtö sunnuntaina on täynnä, ja avaamme miehille lisäpaikkoja toiseen erään, Reitti sanoo.

Maastotriathlonin järjestelyissä koronaan liittyvät varotoimenpiteet näkyvät monin tavoin. Kisojen lähtöerissä on korkeintaan 50 osallistujaa, ja vaihtoalue on väljä.

– Erät lähtevät rytmitettynä niin, että minimoimme samanaikaisesti paikalla olevien henkilöiden määrän. Kisapaikalla ei ole palveluja kuten kahviota tai kisagrilliä, joita tämän tyyppisissä tapahtumissa usein on.

– Emme myöskään toivo yleisöä itse uimarannan alueelle. Maastoon ja reitille mahtuu kyllä seuraamaan, Reitti ohjeistaa.

Ennakkoon ilmoittautuminen maastotriathlonille päättyy 2.6. tiistaina. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta paikan päällä vastaan koronaohjeistuksen mukaisesti.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oikea Reitti oy ja Hollolan Urheilijoiden hiihtojaosto.

Lisätietoa Hollolan maastotriathlonista www.oikeareitti.net/maastotriathlon.