Nastolan kesänäyttely avautuu heinäkuun alussa

Kaarlo Stauffer: Daddy and a dog. Öljy kankaalle 70 x 150 cm. 2019. Kaarlo Stauffer

Seutu4

Nastolan Kesänäyttely Nastolan vanhalla kunnantalolla avaa ovensa yleisölle heinäkuun alussa. Näyttelyssä on mukana 24 pääasiassa nuorta taiteilijaa. Vastahankaan-näyttelyn kuratoi nastolalaislähtöinen taiteilija Kaarlo Stauffer.

Vastahankaan-näyttelyn oheistapahtumineen piti olla avoinna kesäkuun alusta elokuun loppupuolelle, mutta koronapandemian takia näyttely avataan heinäkuun alussa. Näyttely tulee olemaan avoinna 2.7.–30.8. tiistaista sunnuntaihin kello 12–17.

Kaikki kesänäyttelyn oheistapahtumat, kuten festarit, konsertit, esitelmät ja paneelikeskustelut on peruttu.

Kuraattori Kaarlo Stauffer on valinnut näyttelyyn mukaan 24 taiteilijaa, joista suuri osa on nuoria tulevaisuuden lupauksia. Näyttelyn järjestävän Nastola-seuran mukaan Vastahankaan-näyttely tulee tarjoamaan monipuolisen ja tasokkaan katsauksen nykytaiteeseemme. Esillä on maalaus-, valokuva-, video- ja tilataidetta sekä veistoksia, grafiikkaa ja äänitaidetta.

–  Vastahankaan-nimi kuvaa mielestäni mentaliteettia ja asennetta, mitä omaperäisyys ja omaäänisyys nykyisessä taidemaailmassa vaativat. Eli että ei olla myötäkarvaan helpoille ja nopeille ratkaisuille, sanoo Kaarlo Stauffer.

Myös näyttelyn järjestäminen tyhjenevässä virastotalossa tukee nimeä.

Ei olla myötäkarvaan helpoille ja nopeille ratkaisuille.

Taiteilija Kaarlo Stauffer

Näyttely toteutetaan nyt toisen kerran Nastolan vanhassa kunnantalossa, joka tarjoaa erinomaiset puitteet tavallista galleriaa luovemmalle ja inspiroivammalle tilan hallinnalle.

Näyttelyn järjestää Nastola-seura ry ja se toteutetaan kokonaan talkoovoimin. Mukana on noin kymmenen hengen tuotantoryhmän lisäksi monta kymmentä vapaaehtoista näyttelyn käytännön järjestelyissä.

Näyttelyn aukioloaikoihin voi vielä tulla muutoksia koronatilanteen kehittymisen ja hallituksen kokoontumisrajoitusten mukaan. Nyt päätetty kesäkuun alussa voimaan astuva 500 henkilön kokoontumisraja antaa näyttelyn aukiololle ja onnistumiselle hyvät mahdollisuudet.

Vastahankaan-näyttelyn taiteilijat ovat Dorian Bajramovic, Matilda Enegren, Mika Helin, Hanna Hyy, Hermanni Keko, Savu Korteniemi, Hannele Kumpulainen, Jukka Lehtinen, Eeva Lietonen, Maija Luutonen, Essi Nieminen, Anna Niskanen, Jussi Niskanen, Frans Nybacka, Iida Palojärvi, Sanni Saarenpää, Antti Sepponen, Sorbus-kollektiivi, Kaarlo Stauffer, Joonas Siren, Joel Slotte, Oskari Tolonen, Kirsti Tuokko ja Bogna Wisniewska.

Lisätietoja näyttelystä: www.nastolankesanayttely.fi

Kommentoi