Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenkoskelaisen Pinnaskaten leirillä opetellaan temppuja rullalaudalla

– Kun lapsena kävin erilaisilla kesäleireillä, ja ne olivat siistejä juttuja, niin minkälainen unelmien täyttymys skeittileiri olisi ollutkaan, fiilistelee Wili Hämäläinen katsellessaan vilinää omalla kotipihallaan.

Kuudetta kertaa järjestetty skeittileiri on jälleen houkutellut kolmekymmentä lasta ja nuorta Hämeenkoskelle rullalautailemaan paikkaan, joka hakee vertaistaan. Ison puutalon pihassa on skeittiramppeja, trampoliineja, ja vieressä virtaa joki, johon pääsee vilvoittelemaan.

Viime viikolla järjestetyllä leirillä nuoret skeittarit pääsivät viiden päivän ajan opettelemaan laudan päällä perustaitoja ja hiomaan jo hallussa olevia temppuja.

– Joka kesä tulee enemmän ja enemmän osallistujia. Kun yksi lapsi löytää tänne, niin seuraavana kesänä mukana onkin jo neljä kaveria, sanoo omaa Pinnaskate-brändiä pyörittävä Hämäläinen, joka järjestää leirin omien sisarustensa, muiden Pinna­skate-tiimiläisten ja äitinsä kanssa.

Leirin ohjaajat neuvovat temppujen opettelussa ja oman laudan hankinnassa, hoitavat kuljetukset Hollolan ja Lahden suunnalta sekä pitävät jöötä, jos meno meinaa villiintyä. Välissä ruoka­kellon kilinä muistuttaa, että on lounaan aika.

– Osa nuorista tulee Lammilta ja Kärkölästä, muutama on kauempaakin, kun perhe on tullut lähelle mökille, Hämäläinen kertoo.

On siistiä, kun pystyy ­innostamaan jonkun näin hienon ­harrastuksen pariin.

Wili Hämäläinen

Viikon aikana koko poppoo on myös käynyt tutustumassa Hämeenkosken, Hollolan ja Lahden Launeen skeittiparkkeihin.

– Leirin ohella tutustutaan harrastusmahdollisuuksiin.Uusi paikka voi olla jännittävä, joten on helpompi mennä porukalla.

Rullalautailu on tätä nykyä olympialaji. Hämäläisen mukaan laji on viime vuosina kasvanut, ja sen pariin hakeutuu aiempaa enemmän tyttöjäkin. Tavoitteellinen kilpaurheilu jakaa kuitenkin mielipiteitä.

– Osan mielestä se ei kuulu yhtään skeittaukseen, mutta minusta olympialaiset edistävät lajia ihan valtavasti. Sen ansiosta rakennetaan enemmän skeittiparkkeja, ja lajin arvo nousee.

– Kisa- ja katuskeittaus ovat eri lajeja, joissa on eri meininki. Meidän leirillä pidetään rento fiilis, mitään ei ole pakko tehdä.

Hämeenkosken leiristä jää muistoksi Youtubessa julkaistava koostevideo.

– Se on ollut lapsille, vanhemmille ja itsellenikin kiva juttu, videota katsellessa tulee aina hymy huulille.

Perjantaihin päättynyttä leiriä ei tällä kertaa ehkä tarvitse odottaa ensi kesään.

– Koronan takia minulta peruuntui pari muuta kunnille järjestettävää kurssia, joten nyt voisi mahdollisesti pitää toisen leirin elokuussa, Hämäläinen vinkkaa.