Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakaan Doglandiassa on lupa riehua

Kleinspitzit Lumi ja Melli juoksentelevat innoissaan ympäri aidattua tarhaa. Pienillä karvaturreilla riittää puhtia näyttää vieraille uusia paikkoja.

– Monet täällä käyneet ovat todenneet, että koirista näkee, miten innoissaan ne täällä ovat, kertoo koirien omistaja Sofia Suvenaho.

Ollaan Pakaalla, uudessa koirien huvipuistossa. Kesäkuussa avautunut Doglandia tarjoaa karvakavereille aktiivista tekemistä, mutta ennen kaikkea turvallisen ja mukavan paikan telmiä sielunsa innosta.

– Koska Orimattilassa ei ole varsinaista koirapuistoa, antaa tämä mahdollisuuden koirien ulkoilla vapaasti, mutta turvallisella ja rajatulla alueella.

Ensimmäiset asiakkaatkin ovat jo löytäneet Doglandiaan ja palaute on ollut positiivista.

– Täällä koirat saavat olla omassa rauhassa, sillä muita ei samaan aikaan koirapuistossa ole. Se on hyvä varsinkin niissä tapauksissa, jos koira ei tule toimeen muiden koirien kanssa.

Tämä mahdollisuuden koirien ulkoilla vapaasti, mutta turvallisella ja rajatulla alueella.

– Toisaalta tänne voi tulla myös useampi koira yhtä aikaa, jos niin haluaa. Omistajat voivat ottaa vaikka eväät mukaan ja seurata samalla lemmikkiensä telmimistä. Puistoon on tulossa myös grillikatos.

Ajatus koirapuistosta lähti Suvenaholle sekä hänen äidilleen Pia Saxbäckille alun perin omasta tarpeesta. Doglandian naapurissa asuva villakoiria sekä kleinspitzejä kasvattava Saxbäck on kasvattanut kleinspitzejä 1990-luvulta lähtien.

– Ensimmäinen villakoirapentue syntyi jo 1976, pitkänlinjan kasvattaja kertoo.

Koirapuistoa rakennettiin kiivaasti koko kevät. Umpimetsästä raivattu alue aidattiin ja sinne jätettiin koivuja, jotta alue olisi puistomainen.

Tilan lisäksi parasta on erilaiset aktiviteetit. Doglandiasta löytyy muun muassa putki, keinu, hyppyrengas sekä erilaisia kiipeilytelineitä.

Jos nyt asiakkaat eivät jostain syystä löydä meille, niin ainakin omilla koirilla on maailman paras huvipuisto.

– Täällä voi tulla esimerkiksi kokeilemaan, innostuisiko oma koira agilitystä. Ei tarvitse heti mennä kurssille.

Ja varsinaiset asiakkaat, koirat, ovat osoittaneet, että paikka on suosittu.

– Täällä on paljon muiden koirien hajuja, joita koirat tutkivat onnellisina.

Sofia Suvenaho hoitaa Doglandian asiakaspalvelun ja ajanvarauksen.

– Otan asiakkaat vastaan ja kerron alueesta. Sen jälkeen asiakas saa tehdä mitä haluaa ja lopuksi tulen vielä moikkaamaan. Otamme mielellämme vastaan myös uusia ideoita asiakkailta.

Pia Saxbäck haaveilee pitävänsä alueella muun muassa kasvattajapäiviä.

– Täällä voisi järjestää myös eri kokoluokan koirille pentupäiviä, jossa ne voisivat sosiaalistua. Tarkoitus onkin järjestää erilaisia kursseja ja koulutuksia nyt, kun siihen on sopiva alue, pitkän linjan kasvattaja pohtii.

– Ja, jos nyt asiakkaat eivät jostain syystä löydä meille, niin ainakin omilla koirilla on maailman paras huvipuisto, Saxbäck ja Suvenaho nauravat.