Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monimuotoista taidetta esillä Eskolan tallinvintillä Virenojalla

Viljat heilimöivät Virenojan pelloilla ja 30-vuotiaat valtavat ruusupensaat kukkivat kauneimmillaan. Eskolan Taidevintin ympäristö on kuin vanhasta kotimaisesta elokuvasta.

Taidevintin ylisillä avautuu polveileva ja monimuotoinen taiteilija Elisabet Koskenniemen kesänäyttely. Esillä on reilut 170 teosta, joiden teemoina on taiteilijan unimaailman lisäksi tutumpiakin aiheita.

Koskenniemen töiden värimaailma liukuu hempeistä pastellisävyistä voimakkaisiin väreihin.

Taidevinttiä isännöivä Heikki Eskola tutustui tamperelaistaiteilijaan alun perin Facebookin kautta.

– Kävin maalausopissa hänen luonaan Tampereella. Sitä kautta ystävystyimme ja olen ollut muun muassa soittamassa shamaanirumpuja hänen aiemmissa näyttelyissään. Meillä on yhteistä historiaa siis jo pidemmältä ajalta, Eskola kertoo.

Kun Elisabet Koskenniemi näki Eskolan tyttärensä häitä varten remontoiman tallinvintin, oli hän haltioissaan tilasta.

– Siitä ajatus Elisabetin kesänäyttelystä lähti sitten liikkeelle.

Taiteilijana monipuolinen Elisabet Koskenniemi sai ensikosketuksen taiteeseen jo hyvin nuorena.

– Elisabetin isoisä Reino Malm oli varsinainen ihmelapsi. Hän pääsi 7-vuotiaana Tampereen taidemuseon perustajajäsenen Gabriel Enbergin oppilaaksi. Pappa opetti Elisabetia kesäisin siitä lähtien, kun Elisabet oli 7-vuotias. Elisabet sai muun muassa valmistaa papalle väripigmenttejä lihamyllyllä jauhaen, itsekin maalaus- ja runotaiteestaan tuttu, Orimattilan Taideystävien toiminnassa mukana oleva Eskola kertoo.

Koskenniemellä on ollut perustamiaan taidekouluja ja gallerioita muun muassa Jyväskylässä, Tampereella, Helsingissä sekä Laukaassa.

73-vuotias Koskenniemi on Hyvinkään taiteilijaseuran, Turun taiteilijaseuran, Vakka-Suomen taideyhdistyksen, Kustavin taideyhdistyksen sekä Taideyhdistys Elon jäsen.

Kesäkuun puolivälissä avajaisiaan viettänyt kesänäyttely jatkuu näillä näkymin elokuun loppuun asti.

Taidevintti on yleisölle avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18 tai sopimuksen mukaan Virenojalla osoitteessa Hannulantie 91.