Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messilä keksi hybridikentän

Messilä Golf avasi lauantaina uuden hybridi-golfkentän, ja tätä se tarkoittaa: normaalisti pitkien lyöntien harjoitusväylänä toimivaan kumpuilevaan maastoon asetetaan seitsemän mittatikkua, joita kohti lyödään niin sanottuja lähestymislyöntejä. Vihe­riöllä ei ole koloja, vaan tarkoituksena on vain lyödä muutama pallo mahdollisimman lähelle kutakin kohdetta, jotka sijaitsevat 40–75 metrin etäisyydellä omista lyöntipaikoistaan.

Messilässä uskotaan, että lauantaisin avoinna oleva hybridikenttä sopii hyvin esimerkiksi vasta-alkajille ja perheille.

– Ajatus syntyi, kun meillä ei ole mahdollisuutta rakentaa tänne lisää, taustoittaa Messilä Golfin toimitusjohtaja Arja Byman uraauurtavaa keksintöä.

– Hybridikenttä on meidän ideamme tuoda uusi harjoittelumuoto markkinoille, ja se on herättänyt kiinnostusta golfliitossakin. Se antaa pikkuisen kuvaa siitä mitä golf oikeasti on, kun liikutaan lyöntipaikalta seuraavalle, ja alue on muotoiltu, eli on haasteellista miettiä miten lähestymislyönnin lyö, Byman luonnehtii.

Hybridikentän kiertäminen on Bymanin mukaan noin 800 metrin kävelymatka. Asiakaskokemusta on mietitty tarkkaan.

– Tarkoitus on lyödä viitisen palloa jokaiselta seitsemältä lyöntipaikalta, mihin riittää yksi korillinen palloja. Aikaa se vie noin puoli tuntia, eli se on aika nopea, ja siksi kiva vaihtoehto perheillekin.

Se antaa pikkuisen kuvaa siitä, mitä golf oikeasti on.

Messilä Golfin toimitusjohtaja Arja Byman

Pallokorin voi ostaa automaatista 2,50 eurolla, ja golfklubilla on lainattavia mailoja.

Juuri perheitä Päijät-Hämeen golfkentät Messilä mukaan lukien pyrkivät nyt houkuttelemaan lajin pariin yhteisellä Perhegolf-hankkeella, joka vastikään sai yhteensä 17 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta ja kenttien omaa satsausta.

– Selkeästi tuntuu, että perheet hakevat yhä enemmän yhteisiä harrastusmuotoja, ja koronakin toi sellaista, että haetaan turvallisia lajeja, joihin golfin voi hyvin luokitella, toimitusjohtaja Byman näkee.

Taitavampia golfareita ei ole unohdettu, vaikka hybridikentälle puitteet luova driving range onkin lauantaisin poissa käytöstä.

Hybridiä voivat hyödyntää myös juniorit ja kokeneemmatkin harrastajat harjoittelussaan.

– Lähipelihän on olennainen osa golfarina kehittymistä, joten tämä on mielenkiintoinen vaihtoehto harrastajillekin kokeilla välillä, Byman uskoo.

Messilä Golfin hybridi-golfkenttä on avoinna lauantaisin kello 10–21.