Vääksyn yhteiskoulu on havainnekuvissa kellertävä, mutta ehdolla on muitakin värivaihtoehtoja

Viime viikolla päätetystä Vääksyn yhteiskoulun rakennushankkeesta julkaistiin samassa yhteydessä havainnekuvia, jotka antavat käsitystä tulevan koulun modernin kulmikkaasta julkisivusta ja kellertävästä värityksestä.

Kiinnostava kysymys tässä vaiheessa onkin, tuleeko 16,4 miljoonaa euroa maksava koulu todella näyttämään havainnekuvien mukaiselta. Kysyimme asiasta vs. kunnanjohtaja Aapo Pispalta, jonka mukaan nyt nähdyt kuvat ovat hyvin pitkälle suuntaa antavia, vaikkakaan eivät lopullisia.

– Ehkä isoin asia mikä siinä on vielä päättämättä, on väritys. Rakennuksen muoto on hyvin paljon tuota, väri ei välttämättä, Pispa asettelee.

Lahden seudulle muutaman tuoreen koulun suunnitellut Arkkitehtitoimisto Perko on luonnostellut kuviin kellertävä-valkoisen värityksen, joka näyttäisi sointuvan yhteen vanhan koulun kanssa. Pispan mukaan tarjolla on kuitenkin useampi värivaihtoehto.

– Niistä oli kuviin otettu tämä yksi. Semmoisia neutraaleja värejä, että ne varmasti sopivat ympäristöön. Mitään radikaalia kirkkaan vihreää koulua ei tule, Pispa lupaa.

Mitään radikaalia kirkkaan vihreää koulua ei tule.

Vs. kunnanjohtaja Aapo Pispa

Hankkeen valmistelu jatkuu kesälomien jälkeen, ja ainakin kunnan sisäistä keskustelua koulun ulkoasusta on Pispan mukaan tarkoitus käydä.

– Sehän näkyy kaikille eniten, minkä värinen ja muotoinen koulu on ulkoapäin. Tekninen johtaja ( Harri Hirvonen) lupaili, että siitä selvitetään myös muita mielipiteitä kuin vain teknisen lautakunnan.

– Odotellaan, että valtuuston päätöksen valitusaika on mennyt ohi, jolloin elokuun alkupuolella päästään allekirjoittamaan sopimuksia YIT:n kanssa. Samassa yhteydessä tehdään viimeisiä päätöksiä yksityiskohdista kuten julkisivusta, Pispa ennakoi.

Rakentamaan on tarkoitus päästä syksyllä 2020. Uusiin tiloihin oppilaat ja henkilökunta pääsisivät kahden vuoden kuluttua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut