Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korin jatseilla Nastolassa soi pop ja folk

Yrityskeskus Korin Puusepänsali muuttuu lauantaina musafestarien areenaksi, kun Korin jatsit pyörähtävät vauhtiin, nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman takana on Korin idearikas, musisoiva puuhakaksikko Mirva Myllynen ja Ilmari Myllynen Mojo-tuotannosta. Festari oli heistä ihan pakko polkaista pystyyn jo pelkästään osuvan Korin jatsit -nimen takia.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen.

Koronatilanteen takia tapahtuma jouduttiin muuttamaan minifestariksi, alun perin se oli tarkoitus järjestää Korin sisäpihalla, jonne olisi mahtunut jopa 600 henkeä.

Puusepänsaliin yleisöä voidaan ottaa 150. Liput ovat käyneet hyvin kaupaksi, joten Myllyset uskovat paikan täyttyvän.

– Nyt tästä vain tuli klubimaisempi juttu, Ilmari Myllynen sanoo.

– Finanssipuoli aiheutti pohdintaa, kun lipputuloilla katetaan kulut. Tämä on voittoa tavoittelematon tapahtuma, joka rakennetaan täysin rakkaudesta musiikkiin, painottaa Mirva Myllynen.

Puusepänsali, jonne on rakennettu lava ja tarvittava valotekniikka, sopii heistä mainiosti tarkoitukseen.

– Tila on persoonallinen, olen sitä leikkisästi nimittänyt Villähteen omaksi Sibeliustaloksi, kehaisee Ilmari Myllynen.

Vaikka väkeä on paljon koolla, luvataan korona-varotoimista pitää kiinni. Yleisölle on varattu pöytäpaikat, ja pintoja sekä wc-tiloja desinfioidaan tiuhaan.

Tämä on voittoa tavoittelematon tapahtuma, joka rakennetaan täysin rakkaudesta musiikkiin.

Tapahtumatuottaja Mirva Myllynen

Esiintyjäkaarti on tasokas ja Mirva Myllysen mukaan tarkkaan mietitty.

– Halusimme artisteja laidasta laitaan. Uskon, että livemusiikin nälkään kattaus toimii hyvin.

Sekä Samae Koskinen että Viitasen Piia esiintyvät soolona.

Koskinen tunnetaan monipuolisena taiteilijana, jonka laulut, kuten Hyvä päivä ja Aurinko, ystävä ja kaljaa, ovat soineet tiuhaan radioissa. Häntä on luonnehdittu suomipopin positiiviseksi toivon ja lohdun lähettilääksi.

Viitasen Piia on kotimaisen folkin arvostelumenestys ja ollut myös Etno-Emma-ehdokkaana. Viitasen Piia soittaa tummanpuhuvaa indiefolkia

Muut esiintyjät tuovat iltaan lahtelaisväriä. Nuorista lahtelaismiehistä koostuva Ylävire soittaa poppia, rockia sekä bluesiin ja funkiin vivahtavia kappaleita. Duo Karhos puolestaan tarjoilee jazzstandardeja ja ikivihreitä pianolla ja klarinetilla.

Myös Myllyset nousevat lavalle, heidän yhtyeensä Varjottarien tunnelmapop liikkuu elektronisen ja akustisen rajapinnalla.

– On älyttömän ihanaa päästä esiintymään, kun ei olla vuoteen oltu keikalla, Mirva Myllynen myhäilee. Biisilistalla on tietysti myös uusi single Meedio.

Tapahtumasta toivotaan perinnettä.

– Kyllä se varmasti saa jatkoa. Se jää nähtäväksi, mennäänkö ensi kesänä ulkotiloihin, Ilmari Myllynen aprikoi.

Mirva Myllysestä on tärkeää tarjota kulttuuria myös Nastolassa.

– Ettei aina tarvitse Lahden keskustaan lähteä.

Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja. Anniskelusta alueella huolehtivat Tirra- ja Torvi-ravintolat. Tarjolla on myös festarimenu, ruuista vastaa Lounaskori.

Myös muut Korin yrittäjät ovat mukana, kukkakauppa Villiviini tekee kukkaseppeleitä myyntiin ja Idea-Karhu tarjoaa kasvomaalausta ja bodypaintingiä.

Korin jatsit lauantaina 1.8. kello 16–24 Yrityskeskus Korin Puusepänsalissa, Koritie 2.