Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan Ampumaratakeskus kehittyy

Vierailu Orimattilan Ampumaratakeskuksen alueella kertoo, että talkoovoimaa on vielä olemassa.

Parhaillaan alueella kunnostetaan ja rakennetaan ampumaratoja. Erityisen ylpeitä Ampumaratayhdistyksen väki on uudesta majasta, joka tarjoaa väliaikaista majoitusta paitsi alueella vieraileville kilpailijoille ja harjoittelijoille, myös ulkopuolisille.

– LTV-majaksi nimetyssä rakennuksessa on makuupaikat kuudelle hengelle. Sen lisäksi tila sopii mainiosti alle 20 hengen kokouksiin. Majassa on asianmukaiset wc- ja kylpyhuonetilat sekä pieni keittiö, kertoo tilojen vuokrauksesta huolehtiva yhdistyksen sihteeri Pertti Oksanen.

Maja on aiemmin ollut Olkiluodon ydinvoimalan työntekijöiden asuinhuoneistona, mistä se hankittiin Orimattilaan Orica Finland Oy:lle.

– Saimme ostettua majan sopuhintaan Oricalta. Majan pystyttäminen alueen puiden kaatamisen ja perustusten teon jälkeen kesti ainoastaan puoli vuotta. Se kertoo yhdistyksen jäsenien sitoutumisesta talkootyöhön, kertoo yhdistyksen hallituksessa istuva Reino Kiviniemi.

Ampumaratayhdistykseen kuuluvat Jymyn ampumahiihtojaos, Orimattilan Seudun Urheiluampujat, Orimattilan Riistanhoitoyhdistys, Orimattilan Eränkävijät, Orimattilan Reserviläiset sekä Orimattilan Reserviupseerit.

Ampumaratojen kehittämisessä ovat mukana muut paitsi Reserviläiset ja Reserviupseerit, sillä heillä on omat ampumaradat Pakaantien varressa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 67 000 euroa, josta yhdistys sai ETPÄHÄ-hankerahoitusta puolet.

– Toinen puoli koostuu talkootyön osuudesta sekä omarahoituksesta.

Ampumaratakeskuksessa on kaikkiaan neljä rataa, Urheiluampujien haulikkoradat, Jymyn ampumahiihtorata sekä Riistanhoitoyhdistyksen kaksi hirvirataa.

Eränkävijöille on valmistumassa uudet radat.

– Työn alla ovat silhuettiradat pienoishirvelle ja villikarhulle, eurooppalainen luodikkorata sekä jousiammuntarata, kertoo Oksanen.

Riistanhoitoyhdistys viimeistee parhaillaan 14-metristä, uutta ampumakatosta.

– Teemme jatkuvasti parannuksia meluntorjuntaan. Äänieristetty ampumakatos vähentää ammunnasta syntyvää melua ja luotiloukut keräävät luodit, jolloin ne eivät joudu ampumapenkkaan. Ne ovat tällaisia ympäristöarvoja korostavia tekijöitä.

Hankkeeseen kuului myös ampumahiihtopenkan kunnostustyö, joka on nurmikkoalueen viimeistelyä vaille valmis.

– Eränkävijöiden ratojen vieressä on pieni laavu ja OSUn majan ja LTV-majan väliin on tulossa vielä isompi hirsilaavu, miehet luettelevat alueen uudistuksia.

Ampumaratakeskus on ahkerassa käytössä. Viime vuonna alueella oli 7 309 käyttäjää, joista Urheiluampujien osuus oli 4 684, Jymyn ja Riistanhoitoyhdistyksen noin 1 000 ja Eränkävijöiden ja Reserviläisten reilut 200.

Alueen toimintaan ja uusiin palveluihin pääsee tutustumaan lauantaina 15.8. kello 10–14, jolloin vietetään LTV-majan avajaisia. Vierailijoille on tarjolla hernekeittoa, kahvia sekä grillimakkaraa.

– Saimme Lahden Traktorivarusteesta merkittävän sponsorin. He ovat paikalla esittelemässä omia tuotteitaan samoin kuin toinen sponsorimme Lahden Lämpöpumppuhuolto/AirCo Oy.

Tilaisuudessa on mahdollista kokeilla myös ampumista niin haulikolla, pienoiskiväärillä, jousella kuin EcoAims-aseella.

Kiviniemi ja Oksanen vinkkaavat vielä lopuksi uudesta alueella sijaitsevasta varaparkkipaikka-alueesta, jota voi vuokrata sopuhintaan myös omaan käyttöön.

– Tänne voi tulla vaikka totuttamaan koiria ampumaääniin tai perhe voi varata paikkaa tukikohdaksi eväiden syöntiin, kun tulevat ulkoilemaan Ämmäntöyräälle.