Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolassa tuuletettiin kansallispukuja

Vauhtiraidat -kansallispukujuoksu järjestettiin Uudenkylän seurantalolla viime sunnuntaina. Juoksutapahtuma oli osa valtakunnallista kansallispukujen tuuletuspäivää ja nyt ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma sai lämpimän vastaanoton.

Hellekin helli elokuista tapahtumaa, johon saattoi osallistua juosten, kävellen, hölkäten tai vaikka pyöräillen. Kisamatkoja oli valittavissa kaksi; kolme tai kymmenen kilometriä.

Tapahtumaan osallistui 33 kansallispukuista tai niiden osista kisa-asun koonnutta juoksijaa, vauvasta vaariin. Matkaan lähdettiin minuutin väliajoin, aplodien saattelemina.

Molempien matkojen nopeimmat saivat pienen palkinnon ja jokainen osallistuja perinnelahjan sekä muiston tapahtumasta. Kansallispukujuoksun tulokset on nähtävissä Uudenkylän Salpa ry:n verkko- ja facebook -sivuilta.

Tapahtuman järjesti kaksi puuhanaista, Anitta Helin ja Marianne Valola yhteistyössä Uudenkylän Salpa ry:n kanssa. Helin kertoi tapahtuman yhteydessä tänä vuonna juhlittavan myös Salpa ry:n 70-vuotisjuhlaa.

Hän piti tärkeänä myös sitä, että tapahtuma järjestettiin juuri seurantalon puitteissa

– Ettei unohtuisi tämä aivan upea paikka, jonka pihasta pääsee myös mahtaville ja monipuolisille lenkkipoluille ja maastoihin, Helin totesi ja kertoi olevansa kunto- ja omaehtoisen liikunnan kannattaja itsekin.