Henry Friman lauloi The Voice of Finland -kisan kakkoseksi

Henry Friman sulatti esittämillään klassikkokappaleilla niin tähtivalmentajien kuin katsojienkin sydämet. Soili Kaivosoja

Soili Kaivosoja

Katsojien sydämet lämmittänyt ja tähtivalmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman sijoittui viime perjantaina The Voice of Finlandin suorassa finaalilähetyksessä toiseksi.

Voittajaksi selvisi yleisöäänillä Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimissä kilpaillut porilainen Juffi Seponpoika.

– Yhtään ei harmita. Fiilikset ovat todella hyvät. Kakkonenkin voi olla ykkönen, Friman kertoo toivuttuaan perjantain kisaväsymyksestä.

Tämän vuoden kilpailu venyi koronapandemian vuoksi miltei vuoden mittaiseksi, sillä ensimmäiset Ääni ratkaisee -kuvaukset kuvattiin jo viime vuoden lokakuussa.

– Rehellisesti sanottuna, en uskonut missään vaiheessa, että pääsisin näin pitkälle. Vieläkin ihmetys siitä, miten pitkälle pääsin, on todella suuri.

Putkiasentajaksi opiskeleva Friman aikoo suorittaa opintonsa kunnialla loppuun, mutta myöntää, että kiinnostus laulajantielle on kova.

– Laululla mennään eteenpäin, jos siihen vain on mahdollisuus. Toivottavasti puhelin alkaa soida ja kyselyjä keikoille tulee. Tässä vaiheessa ei tiedä, mihin sitä tässä ollaan vielä menossa, Friman pohtii.

Friman myöntää, että kilpailun jännittävin paikka oli finaalissa lauletun Finlandia-hymnin esittäminen.

– Siinä piti antaa kaikki panostukset ja paukut, Juha Tapion tiimiin kuulunut Friman toteaa.

Lauantaina Turusta palannutta Frimania odotti kotona yllätys, sillä Orimattilan kaupunginjohtaja Osmo Pieski ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Sirnö olivat vastassa hienosti Orimattilaa pitkin vuotta edustanutta Frimania.

– Se oli kaupungin puolelta tosi hieno ele ja minulle täysi yllätys.

– Haluan vielä kiittää kaikkia kannustajiani ja todeta, että Suomen kansa, olette minulle rakkaita, Henry Friman sanoo vieläkin hämmästyneenä menestyksestään.

Kommentoi