Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandyyn perustettu Suomisarja on uusi haaste Kosken Dynamolle

Kosken Dynamon miesten edustusjoukkue kohtaa alkaneella kaudella salibandyn Suomisarjassa muutaman tutun joukkueen, ja tukun täysin vieraita.

Suomisarja perustettiin 1- ja 2- divisioonien väliin pienentämään sekä sarjojen välisiä että niiden sisäisiä tasoeroja. Dynamo päätyi Suomisarjan C-lohkoon, jonka muodostavat yhdeksän joukkuetta ovatkin sekoitus viime kauden 2-divisioonanippuja sekä 1-divisioonasta pudonneita tiimejä.

Viimeksi mainittujen joukosta Dynamon päävalmentaja Mikko Lukkarila ennakoi tulevan lohkon kovimmat joukkueet: Loviisan Tor, porvoolainen PSS sekä Jyväskylän maineikkaan liigajoukkueen kakkosmiehistö Happee Steamers.

– Kokonaiskuva muotoutuu vasta syksyn mittaan, Lukkarila toteaa vähän arvoituksellistakin kaudesta.

– Tiedetään, että siellä on kovia divarista olleita joukkueita ja liigassa pelanneita pelaajia. Syksyn aikana kohdataan kaikki kerran, ja sitten ollaan viisaampia.

Uudistuksessa lisätyn välisarjan myötä Dynamon runkosarjan ottelumäärä kasvoi kahdella, ollen nyt 20. Lisäottelut se pelaa Toria ja PSS:ää vastaan.

Vastustajien vauhti ja pelitempo tulevat olemaan huomattavasti kovempaa.

Valmentaja Mikko Lukkarila

– Ei se välisarja ainakaan helpota meitä, kun pelataan ykköseksi ja kakkoseksi rankattuja vastaan, mutta haasteita pitää olla, ja ne otetaan vastaan, Lukkarila vakuuttaa.

Lisäksi lohko kasvoi maantieteellisesti, mukana ovat nyt myös Vehmersalmen Vesa ja kontiolahtelainen Lehmo Balls -96.

Dynamolla kävi kuitenkin arpaonni, sillä koskelaiset pääsevät ainoana joukkueena kiertämään Kuopio-Joensuu-roadtripin yhtenä rykäyksenä helmikuussa.

– Viime kaudellakin lohkossa oli Imatraa ja Savonlinnaa, joten oikeastaan matkustuskilometrit voivat jopa vähentyä viime kaudesta, Lukkarila aprikoi.

Sunnuntaina pelattu avausottelu varmasti herätti Dynamon tähän kauteen, kun VehVe haki Koskihallista pisteet maalein 1–8 (1–1, 0–3, 0–4). Dynamon kauden ensimmäisen maalin 1–1:een viimeisteli Sami Tuominen syöttäjänään Henry Kuusisto, jääden kuitenkin laihaksi lohduksi.

– Lukemat olivat rumat, mutta jos kaverilla on kymmenen maalipaikkaa josta tekee kahdeksan maalia, ja oikeastaan viisi tuli meidän puolustuspään virheistä lahjoitettuna, niin tehtiin ihan itsekin haastetta itsellemme, Lukkarila harmittelee.

Tälle viikolle Lukkarila suunnitteli jo maalintekoharjoituksia, koska Dynamo ei tahtonut osua pussiin avopaikoistakaan.

– Pelitapaa on tahkottu aika paljon, joten ehkä syöttämisen ja laukomisen kaltaiset perusasiat ovat jääneet vähän vähemmälle. Palautetaan niitä nyt mieliin.

Avausottelu antoi päävalmentajalle jo osviittaa aiempaa kovatasoisemmasta sarjasta.

– Vastustajien vauhti ja pelitempo tulevat olemaan huomattavasti kovempaa, siihen pitää kiinnittää huomiota. Kaikki jengit pystyvät rankomaan tilanteista kovalla kädellä, Lukkarila korostaa.

Joukkueen rakentaminen tähän kauteen sujui Lukkarilan mukaan kivuttomasti. Avausottelussa pelaajia jätettiin reserviinkin.

– Muutama kausihan tässä on tuskailtu sen kanssa, ettei ole välillä saatu kolmea täyttä kenttää peliin.

Seuraava kotiottelu Dynamo–Troopers (Imatra) sunnuntaina 18.10. kello 17 Koskihallissa.