Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalaan nousi mölkkyhalli

Timo Saari ratkaisi mölkyn talviharjoittelun luovalla tavalla: Kurhilaan nousi mölkkyhalli, jonka etuosassa on odottelutila lämmittimineen ja takaosassa kivituhkalla pohjustettu heittotila. Halli on jo testattu avajaisissa, ja 10 heittäjää oli tyytyväisiä.

Pienet kisatkin pidettiin eikä ongelmia tullut. Avajaisissa ensimmäisen heiton heitti kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka, joka oli iloinnut harrastajien omatoimisuudesta ja aktiivisuudesta.

Mölkkyhalli on tarkoitettu kaikille mölkyn ystäville. Facebookiin on perustettu Asikkalan Mölkkyhalli -ryhmä. Timo Saari pelaa parissakin eri porukassa ja tietää, että mölkyn suosio vain kasvaa maailmalla.

– Mölkkyä valmistetaan nykyisin Porissa ja sitä viedään muun muassa Japaniin rekkakuormittain. Suurin osa valmistuksesta menee vientiin eri puolille maailmaa, esimerkiksi Ranskaan, Tsekkiin, Saksaan ja Viroon, Saari tietää.

Saari lisää, että MM-kisat on järjestetty muun muassa kahdesti Ranskassa. Ensi vuonna mölkyn MM-kisat pidetään Suomessa.

– Itseäni mölkkykärpänen puraisi Espanjassa vuonna 2011. Meitä oli siellä suomalaisten pelaajien porukka, johon kuului myös neljä espanjalaista. Nythän sielläkin espanjalaiset pelaavat keskenään. Taisin tosin itse kokeilla mölkkyä ensimmäisen kerran venekerhossa, Saari muistelee.

Timo Saari muutti pari vuotta sitten Asikkalaan Porvoosta ja pääsi nopeasti porukoihin mölkyn ansiosta.

Lahdessa pelataan Kortteliliigaa, jossa on yli 60 jouk-kuetta ja kolme eri kategoriaa. Sieltä on tullut Asikkalaan palkintoja samoin kuin valtakunnallinen kiertopalkinto on saatu Asikkalaan vuosien saatossa jo kolmesti.

Jos Asikkalassa haluaa pelata mölkkyä, ryhmiä voi kysellä Eläkeliitosta, Sirkkulahden Tikasta, Eläkkeensaajilta tai suoraan Timo Saarelta.