Herralassa puhalletaan yhteen hiileen

Vanhempaintoimikunnan Miia Jokinen sekä äitien saunailtojen äiti Suvi Halme olivat mukana järjestämässä lapsille suunnattua tapahtumaa. Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

– Täällä on aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja. Nyt yritämme lyödä hynttyyt yhteen. Emme enää tee jokainen erikseen, vaan teemme asioi­ta yhdessä, äiti ja Herralan vanhempaintoimikunnan jäsen Miia Jokinen luonnehtii kylän toimijoiden tahtotilaa.

Yhteinen tekeminen oman kylän eteen koetaan tärkeäksi.

– On ihanaa, että tämä on pieni kylä, mutta täällä on paljon toimintaa. Kaikilla on yhteinen intressi tehdä yhdessä hyvää. Jokainen haluaa sekä vanhempien että lapsien oppivan tuntemaan toisensa.

– Mielestäni on hirveän tärkeää, että puhallamme yhteen hiileen. Toivoisin, että kaikille kylille tulisi yhteisiä porukoita, jotka järjestäisivät lasten ja nuorten hyväksi toimintaa. Se ei vaadi kuin idean ja muutaman lähtemään mukaan, niin homma on jo kasassa, Jokinen vinkkaa.

Leikkipuiston avajaisia vietettiin viime viikon keskiviikkona, jolloin uudistetusta puistosta oli nauttimassa kymmenittäin lapsia. Tapahtuma sai alkunsa vanhempaintoimikunnan ideasta.

– Tuumasimme, että jotain kivaa pitäisi keksiä. Kun on uusi lenkkikenttä, niin miksei sen ympärille tehtäisi jotain. Rupesimme puhumaan ideasta muille, Jokinen kertoo.

Tämä on ollut todella suosittu, lapsia on ollut joka ilta paljon leikkimässä.

Miia Jokinen

Tapahtuman järjestämiseen innostuivat mukaan Herralan Urheilijat, Herralan Kotiseutuyhdistys ja Herralan VPK. Uudistetun leikkipuiston lisäksi tapahtumassa oli tarjolla makkaraa, mehua, jalkapalloa ja palokalustoa.

– Tapahtuman tarkoituksena on nauttia yhteisestä tekemisestä kylällä ja luoda hyvää yhteishenkeä.

Uudistettu leikkipuisto valmistui jo muutama viikko sitten. Samalla paikalla oli aiemminkin leikkipuisto, mutta laitteet vaativat päivitystä.

– Ne olivat jo aikansa eläneitä. Oli ihanaa, että Hollolan kunta kuuli meitä vanhempia. He lähettivät meille etukäteen kyselyn, että minkä leikkikentän haluaisimme. Tämä on sen näköinen kuin kylän lapset ovat kylälle halunneet, Jokinen iloitsee.

– Hollolan kunta uusi laitteet ja lapset ovat päässeet leikkimään. Tämä on ollut todella suosittu, lapsia on ollut joka ilta paljon leikkimässä.

Herralassa järjestetään tekemistä myös vanhemmille. Esimerkiksi Herralan kylän äidit ovat järjestäneet suosittuja äitien saunailtoja pitkin kesää.

– Viime kesänä keksimme, että myös kylän äideillä on oltava omia juttuja, äiditkin tarvitsevat yhdessäoloa ja lepoa. Päätimme vuokrata uimarannan läheltä Kesiksen yhteisvoimin, Jokinen taustoittaa.

– Olemme pitäneet saunailtoja koko kesän, mutta nyt oli kesäkauden päättäjäiset. Meitä äitejä on ollut yli 20 saunailloissa ja yhteisissä ajanvietoissa. Kaikki äidit ovat tervetulleita mukaan.

Talven aikana saunaillat ovat tauolla, mutta löylyjä heitetään jälleen keväällä, ja talveksi kaavaillaan korvaavaa tekemistä äideille. Myös uusia yhteisöllisiä tapahtumia aiotaan järjestää mahdollisuuksien mukaan.

– Tietysti korona-aika jonkin verran rajoittaa. Meillä on ollut aina isot joulumyyjäiset, joissa kutakuinkin kaikki kylän yhdistykset ovat olleet mukana. Tänä vuonna emme varmaankaan pääse sitä tekemään, joten olemme ajatelleen pitää pienimuotoisemmin lapsille ulkotiloissa yhteisiä juttuja.

Kommentoi