Tallukanmäeltä Vääksystä lähetetään ohjelmavirtaa ympäri maailmaa

Än, yy, tee, nyt, Tapahtumahotelli Tallukan yrittäjän Kalevi Granin lähtölaskenta aloittaa miehen kaikkien aikojen toisen radiohaastattelun toimittajan roolissa.

Haastateltavana läpinäkyvän pleksin toisella puolella on Asikkalan vs. sivistysjohtaja Petri Haapanen, ja kaksikon tarinointi etenee mediakasvatuksesta Suomen Olympia-akatemian kautta aina Haapasen positiiviseen elämänasenteeseen asti.

Kyseessä on yksi esimerkki Tallukka-yhtiöiden hankkiman Matkaradio 24 -nettiradion ohjelmavirrasta.

50-vuotisjuhlavuottaan viettävästä hotellista Vääksystä lähetetään jatkossa myös televisio-ohjelmia, sillä Matkaradio 24 kauppaan kuuluu myös FinlandiaTV-nettitelevisio.

FinlandiaTV:n perustaja on vaasalainen Aarno Jokela ja kanava sai alkunsa Espanjan Fuengirolassa.

– Mä olen sen perustanut 2017 toiminimellä ja sitä ennenkin pyöritin harrastuspohjalta. Konsepti on tapahtuma-tv eli olemme kuvanneet ja lähettäneet erilaisia tapahtumia esimerkiksi lauantaitansseja ja pesismatseja, Jokela kertoo.

Jokela ja Gran tutustuivat viime kesänä Tangomarkkinoilla, kun Jokela tempasi Granin mukaan lähetykseensä.

Tallukka-yhteistyö al-koi puolestaan tämän vuoden puolella.

– Alkuvuodesta tehtiin yhdessä jo lauantaitanssit, sitten meillä oli täällä yrittäjien 50-vuotistapahtuma, jota kuvasimme ja teimme haastatteluja. Sitten oli muutama suora karaokekilpailu, jotka lähettiin livenä Järviradion television kautta, Gran kertaa.

Miesten mukaan vajaa kuukausi sitten lamput syttyivät yhtä aikaa molempien päissä, ja FinlandiaTV sai uuden kodin Tallukasta. Tallukasta Matkaradio 24:n lähetystoiminta alkoi lokakuun alusta soittolistamusiikilla. Toimituksellista ohjelmavirtaa alettiin tuottaa pari viikkoa sitten. Torstaisessa ohjelmavirrassa oli Petri Haapasen lisäksi haastateltavana Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman.

– Kynnys on niin matalalla kuin voi olla. Tätä tehdään kaikki mukaan -ajatuksella, ja onko muuta hotellia, jossa on oma radio ja tv-asema. Ei ole. Meillä on Asikkalassa liikkuva kunta ja nyt myös liikkuva kuva. Tallukasta lähtee kuvaa koko Suomeen, antenni katolle ja pääset juoneen, Gran hehkuttaa.

– Eilen illalla tehtiin haastattelu helsinkiläisten syyslomalaisten kanssa, ja Vääksy sekä Tallukka saivat varauksettomat kehut, hän jatkaa.

Sisällöntuottajina toimii hotellin henkilökunta, ja Granin mukaan kaikki ovat olleet innolla mukana tekemässä radiota.

Yhteistyöverkkoja heitellään myös hotellin ulkopuolelle, ja Petri Haapasen mukaan esimerkiksi työhön tutustumisjaksoilla voisi olla mahdollista tuoda yläkoululaisia tutustumaan ja tekemään lähetyksiä.

Kalevi Gran väläyttää myös esimerkiksi Päijänteen ympäriajon televisioimista niin, että lähetystä tulisi koko kisaviikonlopun ajan.

Tallukan avaamisesta tuli keväällä kuluneeksi 50 vuotta, mutta koronatilanteen vuoksi juhlat jäivät silloin juhlimatta. Vahinko otetaan takaisin nyt marraskuussa, jolloin vietetään Tallukan 50-vuotisjuhlaviikkoja pikkujoulutunnelmissa. Artistikattaukseen kuuluvat muun muassa Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva, Lasse Hoikka ja Souvarit, Leif Lindeman, Suvi Karjula sekä Pekkaniskan Pojat.

Tällä hetkellä Tallukassa majoittuu muun muassa syysloman viettäjiä ja lisäksi hotellissa asustaa pitkäaikaismajoittujia.

– Lanseerasin pitkäaikaismajoituksen Tallukkaan jo pari vuotta sitten, ja sehän mahdollistaa esimerkiksi etätyön tekemisen täällä luonnonrauhassa. Ja pelkkään majoitukseen voi tietenkin yhdistää myös muita palveluja, Gran sanoo.

Tallukka 50 vuotta

Kerro parhaat Tallukka-muistosi

Tapahtumahotelli Tallukka täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

Millaisia muistoja sinulla on hotellista vuosien varrelta?

Oletko kenties tavannut elämänkumppanisi, kokenut ikimuistoisen keikan tai viettänyt elämäsi loman Tallukassa. Lähetä muistosi sunnuntaihin 8.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimitus@seutuneloset.fi. Päijät-Häme-lehti julkaisee parhaat tarinat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut