Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mamma Marian noutoruoat valmistuvat nyt Hollolan Pyhäniemessä

Moni saattaa muistaa kouluissa ja muissa laitosruokaloissa tarjotut bolognesekastikkeet, palermonpastat ja muut italialaisittain nimetyt ruoat.

Pyhäniemen entisen vanhainkodin suurtalouskeittiössä on nyt parin viikon ajan valmistettu oikeita saapasmaan herkkuja, kun suosittu lahtelaisravintola Mamma Maria muutti noutoruoka-annostensa valmistamisen Hollolaan.

Siinä missä asiakkaat ovat koronan myötä ravintolasta vähentyneet ja myynti on peräti kolmanneksen normaalivuotta pienempää, on take away -rasioiden menekki kasvanut.

– Ne tuovat liikevaihdostamme jo varmaan 20 prosenttia, Mamma Marian toi- mitusjohtaja Markku Kuitunen toteaa muovirasioihin pakattavista annoksista.

– Korona herätti, oli pakko etsiä ravintolatoiminnan oheen toinen tukijalka.

Keväällä ryöpsähtänyt noutoruoan menekki ei Kuitusen mukaan lakannut ravintoloiden asiakasrajoituksia poistettaessa.

– Päin vastoin, tämä vain lisääntyy. Kun vietetään kuukausia kotona, niin aika nopeasti loppuvat vaihtoehdot mitä pystyy tekemään.

– Jos ihmiset eivät uskalla tulla ravintolaan, niin viedään ruoka ihmisille.

Mamma Maria on jo pari vuotta toimittanut annoksia myyntiin kauppakeskus Karisman Citymarketiin, ja muita tuotteita useisiin kauppoihin.

– Kävin nelisen vuotta sitten katsomassa Pyhäniemen tilat, mutta myynti oli vielä pientä niin isoon tilaan, Kuitunen taustoittaa.

Nyt annosrasioita myydään jo 11 kaupassa Helsingissä ja Vantaalla asti, ja lisää on Kuitusen mukaan tulossa, joten valmistus ei enää mahtunut Lahden keskustan ravintolan keittiöön.

– Keväällä aloimme ottaa yhteyttä kauppoihin, ja ne meihin. Se on vuosien työn tulos, että kontaktit olivat valmiina olemassa.

Myytävänä parhaillaan olevan vanhainkodin keittiö on hyvässä kunnossa. Tässä vaiheessa Mamma Maria työllistää siellä kaksi vakituista työntekijää.

– Se on tuotantolaitos, mut- ta käytämme samoja raaka-aineita kuin ravintolassa. Pikkuhiljaa keskitämme kaiken kauppamyynnin sinne, eli myös salaatinkastikkeet ja jäätelöt, Kuitunen sanoo.

Hän kiittää Hollolan kuntaa hyvästä yhteistyöstä.

– Heti pääsee henkilökohtaisesti puhumalla eteenpäin, ja unohdetaan vähän niin kuin byrokratia siitä välistä.

– Säälihän se olisi jättää käyttämättä tilat, jotka on aikanaan remontoitu viimeisen päälle.