Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan Keskusurheilukentän kupeeseen valmistuu kuntoportaat

Pyhäinpäivän aamuna löytyi Orimattilan tekonurmikentän ja keskusurheilukentän väliseltä alueelta kourallinen innokkaita kuntoilijoita. Päivän agenda oli suunniteltu tarkkaan. Pitkään suunnitteilla olleisiin kuntoportaisiin oli jo heti aamusta saatu valmiiksi tukirakenteet. Työtä riittää tosin vielä useampaankin talkoopäivään.

Kuntoporrashankkeen ideoija on Alfamoverin yrittäjä Piia Andelin.

– Kuntoportaita on suunniteltu jo vuosia. Asiasta keskusteltiin jo edellisen liikuntatoimenjohtajan kanssa, joka innostui kuntoportaista, mutta asioita ei saatu vietyä silloin eteenpäin, Andelin kertoo.

Nyt hankkeelle on saatu Etpähä-avustusta ja portaiden teko on edennyt rakentamisvaiheeseen.

– Orimattilan Kamppailijoilla on ollut merkittävä osuus hankkeen etenemiseen. Yksityishenkilönä en olisi voinut hakea hankerahoitusta, siihen tarvitaan yhdistys taustalle. Projektin edetessä huomasin myös, että hankkeen tekeminen on todella vaikea prosessi. Ilman kaupungin hankeasiamiehen Jari Montosen panostusta siitä ei olisi tullut mitään.

Andelin muistaa kiittää myös liikuntatoimen Ville Erolan osuutta hankkeen etenemisessä.

Projektin edetessä huomasin myös, että hankkeen tekeminen on todella vaikea prosessi.

Yrittäjä Piia Andelin

Kuntoporrashankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 26 000 euroa. Puolet rahoituksesta tulee Etpähän kautta ja puolet on omarahoitusta. Yritys- ja yhdistyssponsoreita on hankkeessa mukana 15.

– Siinä mielessä mukava tilanne, että yhtään sponsoria ei ole tarvinnut erikseen houkutella mukaan projektiin. Sana on kiirinyt sosiaalisen median välityksellä sekä tietysti meillä ja Orimattilan Kamppailijoilla treenaavien henkilöiden keskuudessa.

Talkootyön osuus omarahoituksessa on merkittävä. Andelin nauroikin viime lauantaina, että uudet talkoolaiset ovat tervetulleita auttamaan portaiden valmistuksessa.

Lauantaina paikalla ahkeroi Andelinin lisäksi ainoastaan kuusi henkeä. Tunnelma oli kaikilla kuitenkin hyvä.

– Olen odottanut näitä portaita jo monta vuotta, kertoo tukirunkojen sahaamisesta vastannut Saija Pasanen Orimattilan Kamppailijoista.

Kaksi metriä leveissä portaissa pystyy ohittamaan toiset kuntoilijat turvallisesti. Portaita tulee kaikkiaan 72.

Porrastreeni edistää hapenottokykyä ja sopii kaikenkuntoisille liikkujille.

– Portaissa pystyy tekemään paljon muutakin, ei vain askeltaa. Niillä voi vaikka punnertaa tai dipata, portaissa voi tehdä oikeastaan mitä tahansa. Ja mikä parasta niitä pystyy hyödyntämään ihan jokainen aloittelijasta jo pidempään treenanneisiin.

Piia Andelin tykkää itsekin kovasti porrastreeneistä ja tuleekin olemaan kuntoportaiden ahkera käyttäjä.

– Niissä saa mukavasti sykkeet nousemaan.

Andelin myöntää, että projektin edetessä on ilmaantunut myös pieniä ongelmia, jotka ovat kostautuneet kohonneina kustannuksina. Enempää hän ei halua kuitenkaan ongelmia avata.

– Tekeville sattuu. Pääasia, että saadaan nyt portaat tehtyä.