Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpiksen päänahan haluavat nyt kaikki

Hollolan Salpis on toistaiseksi ollut pysäyttämätön lentopallon naisten 2-sarjan aluelohkossa. Seitsemän ottelun jälkeen taululla on yhtä monta voittoa, lähes täysi pistesaldo (19/21), ja näpeissä lohkon kärkipaikka.

Isänpäivänä ”Kätyreiden” vireen sai tuta sarjakolmonen PuMa Volley, joka nöyrtyi Salpahallissa puhtain eräluvuin 3–0 (25–21, 25–22, 25–13). Täysin tyytyväisiä voittoonkaan ei silti oltu. Otteissa oli tahmeutta, eikä joukkue ollut parhaimmillaan totesi kapteeni Veera Salomäki.

– PuMalla on ollut ykkössarjasta vahvistuksia, ne puuttuivat tänään käytännössä kaikki, mutta silti meinasi olla vähän vaikeata.

– Oltiin vähän liikaa niiden pelissä mukana, mentiin hidastempoisemmin, eikä ollut sellaista peli-iloa kuin tiistaina, Salomäki vertasi aiemmin viikolla haettuun vierasvoittoon (2–3) joukkueiden kohdatessa Helsingissä.

Vieraat pysyivät sitkeästi pari pinnaa perässä aina kolmannen erän alkuun asti, kunnes Salpis nykäisi tavoittamattomiin.

– Siinä oli jo taistelutahtoakin. Syötöt olivat tänään huomattavasti parempia, viimeksi tehtiin niissä aika paljon virheitä, Salomäki analysoi.

Salpiksen valmentaja Sanna Tasanko havaitsi kentällä epätyypillistä pallon polttelua, yliyrittämistä ja puskemista.

– Silloin saatetaan mennä vähän kuoreensa ja harmitellaan virheitä, kun taas parhaimmillaan kaikki kannustavat toisiaan ja pelaaminen on tosi rentoa.

– Toisaalta 3–0-voitto rutiinipelillä, joka ei ollut edes kovin hyvä, niin voi olla tyytyväinen kyllä, Tasanko muistutti.

Joukkuetta on täksi kaudeksi tiivistetty. Rosteri on pienempi, vaikka mukana on puolenkymmentä uutta pelaajaa.

– On pyritty viemään astetta kilpailullisempaan suuntaan. Vaikka pelaaminen onkin harrastus, niin kuitenkin jokainen kilpailee omasta pelipaikastaan, Tasanko kertoi.

– Kesällä oli kiva huomata, ettei tarvinnut kauheasti kysellä pelaajia, vaan meidän hyvä fiilis oli välittynyt muualle. Meille haluttiin tulla pelaamaan.

Veera Salomäen mielestä joukkueessa riittää silti laajasti laatua.

– Meidän vahvuus on, että onnistujia ja pisteentekijöitä on paljon. Ei olla yhden pelaajan varassa.

– Lahjakkaita pelaajia ja hyviä treenejä, se näkyy kentällä siten, että peruspelaaminen on korkealla tasolla. Kokemustakin on aika paljon, sen avulla on aika hyvin käännetty erien loppuja itsellemme, Salomäki tuumi.

Alkulohkossa on jäljellä vielä viisi ottelua, ja Salpis on jo varmistanut sijoituksen neljän kärjessä, jotka jatkavat ylempään loppusarjaan.

– Tavoite on asetettu vain siihen. Sitä päivitetään sitten uuden vuoden jälkeen, Salomäki linjasi.

Takin vetskaria ei pidäkään vielä availla, valmentaja Tasanko korosti.

– Kuitenkin sarjassa on hyviä joukkueita, jotka hyvänä päivänä ovat tosi kovia. Nyt tässä on se, että kaikki haluavat meidän päänahan.

Sunnuntaina skalpeerausta yrittää Salomäen kolmen viime kautta edustama ja sarjassa toisena oleva Kouvolan Lentopalloilijat -57. Nytkin edellisestä kohtaamisesta alla on Salpiksen ryöstämä 2–3-vierasvoitto.

– KoLe on kovaa hyökkäävä joukkue, siinä pitää olla torjunnat paikallaan. Tulevat kovaa laidasta ja keskeltä, ja kokemusta on, Salomäki pohjustaa.

– Rakas vastustaja, ja hyviä ystäviä verkon toisella puolella, joten tiedossa on henkinenkin taisto.

Salpis–KoLe-57 (Kouvola) sunnuntaina 15.11. kello 15 Salpahallissa.