Piia Andelin palkittiin Vuoden teko -palkinnolla – Annakaisa Rantala on Vuoden orimattilalainen

Tea Haakana, Piia Andelin (edessä), Saija Pasanen ja Tiina Arumaa ahkeroivat kuntoportaiden tukirunkojen parissa aiemmin syksyllä. Viime viikolla Andelin palkittiin rappuprojektin puuhanaisena toimimisesta Vuoden teko -tunnustuksella. Soili Kaivosoja

Tuomas Räihä

Orimattilan joulukadun avaus järjestettiin tänä vuonna virtuaalisena tapahtumana, joten myös Orimattilan vuoden kaupunkilainen -tunnustus jaettiin videolla. Jo vuodesta 1992 jaetun tunnustuksen sai tällä kertaa Orimattilan kirkkoherra Annakaisa Rantala.

Perusteluissa kiitettiin, että Rantala on 16 kirkkoherravuotensa aikana johtanut taitavasti seurakuntaa, huomioinut työssään kyliä ja ollut mukana yhteisön elämässä.

– Työssään hän luo positiivista ja turvallista ilmapiiriä, ja on tuonut seurakuntaa lähelle kuntalaisia, kaupunginjohtaja Osmo Pieski sanoi palkintoa Rantalalle jakaessaan.

– Samalla tämä on tunnustus seurakunnan merkityksellisestä lapsi- ja nuorisotyöstä, Pieski jatkoi.

Rantala oli luonnollisesti otettu palkinnosta.

– Kiitos hämmentävästä huomionosoituksesta ja kiitos kauniista sanoista, Rantala totesi palkinnon saatuaan.

Kiitos hämmentävästä huomionosoituksesta ja kiitos kauniista sanoista.

Vuoden kaupunkilainen Annakaisa Rantala

Hän kiitti edeltäjiään ja totesi, että seisoo vankalla pohjalla jo 1600-luvulla perustetussa seurakunnassa.

– Olen iloinen siitä, että perinteiltä ponnistaen tässä ajassa kirkko ja seurakunta nähdään edelleen tällä paikkakunnalla merkittävänä ja luotettavana kumppanina.

Jouluvideolla palkittiin myös Vuoden teko, jolle nyt jaettiin tunnustusta jo viidettä kertaa. Tänä vuonna tuon tunnustuksen sai Piia Andelin, jolla oli keskeinen rooli kuntoportaiden ideoinnissa ja toteuttamisessa.

– Hanke on ollut monen yhteisponnistus, mutta Piia sai monet eri tahot toimimaan samansuuntaisesti. Se, että joku näkee vaivaa tämän yhteistön liikunnan ja hyvinvoinnin puolesta, ansaitsee tulla huomioiduksi, Osmo Pieski perusteli tunnustusta.

Andelin oli yllättynyt palkinnosta.

– Arvostan tätä suuresti. Kuntoportaat on ollut, en nyt sano helppo projekti, mutta sillä tavalla tosi kiva, että kaikki lähtivät mukaan hirveän helposti, Andelin sanoi.

Hän jakoikin kiitosta kaikille projektissa mukana olleille.

– Kiitos ennen kaikkea kaikille talkoolaisille. Ei niitä portaita siellä olisi, jos talkoolaiset eivät olisi niitä sinne naputtaneet.

Kommentoi