Tunnustusta Seuralan talkoolaisille

Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola piti palkitsemispuhetta sateisessa säässä. Kunniakirjan ottivat vastaan Asko Laine, Lauri Virolainen ja Krister Petterson. Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

Viime keskiviikkona 25.11. siirryttiin jouluisiin tunnelmiin Hämeenkoskella, kun joulupukki tuli vierailulle ja jouluvalot sytytettiin. Samalla Koski-seura ry valitsi vuoden Kunnon hämeenkoskelaisiksi Seuralaa kunnostaneen talkooväen.

– Kunnon hämeenkoskelaisen valinta ei ollut vaikea tehtävä tänä vuonna, vaikka hyviä ehdokkaita pieneltä paikkakunnalta runsaasti löytyikin, Koski-seuran puheenjohtaja Kari Kaivola pohjusti valintaa.

– Seuralaa on kunnostettu tarmokkaasti vuoden alusta lähtien vastaamaan niitä uusia haasteita, joita vuokrasopimuksen päättyminen Hollolan kunnan ja Kosken Seurala oy:n välillä kesällä 2021 tulee aiheuttamaan. Seuralan sisänäkymä on palautettu lähes sitä tunnelmaa ja asua vastaavaksi kuin se oli tämän talon valmistuessa 80 vuotta sitten.

Kaivola korosti Seuralan merkitystä Hämeenkoskelle.

– Seurala on ollut tätä nykyistä edeltävän, samalla paikalla sijainneen rakennuksen kanssa, hämeenkoskelaisten yhteinen kokoontumis-, ajanvietto- ja juhlapaikka jo 130 vuoden ajan. Täällä on jaettu yhteiset ilon ja surun aiheet.

Tunnustusta vastaanottamaan kutsuttiin talkootyötä johtanut Asko Laine, ammattimaalari Krister Petterson, kunnostustöiden konkari Lauri Virolainen sekä monitaitaja Kari Toivonen, joka ei ollut paikalla.

Koko porukkahan tässä oli mukana, ja heidän kanssaan oli kivaa tehdä hommia.

Maalari Krister Petterson

– Kutsumme palkittavaksi vain pienen ryhmän tähän työhön osallistuneita. Yhtä ansioituneita olisi voinut kutsua tänne moninkertaisen määrän, Kaivola painotti.

Valinta tuli Pettersonille täytenä yllätyksenä.

– Ei ollut mitään hajua. Hienolta tuntuu. Koko porukkahan tässä oli mukana, ja heidän kanssaan oli kivaa tehdä hommia.

Kuusi vuotta Hämeenkoskella asunut Petterson kokee talkoohengen todella tärkeäksi.

– Mielestäni hienoa on ollut se, että olen oppinut tuntemaan näitä kavereita, kun olen melko uusi täällä.

Epidemiatilanteen takia yleisö pystyi tutustumaan talkootyön tuloksiin vain rajoitetusti, mutta ulkona esitettiin Tero Heinosen tekemä video talkootyön vaiheista.

– Sama video on julkaistu Kosken Kohinoissa ja Koski-seuran Facebook-sivuilla. Jakakaa esitystä eteenpäin, jotta muuallakin tiedetään, kuinka hieno seuraintalo meillä täällä Hämeenkoskella on, Kaivola kehotti yleisöä.

Kommentoi