Kuvittelija Taru on oman tiensä kulkija

Taru Kantonen opiskeli alun perin kenkäsuunnittelijaksi Wetterhoffilla, Hämeen Ammattikorkeakoulussa, mutta tie on vienyt Haltin ja Luhdan kautta AD:n töihin lahtelaiseen Design Kumina -mainostoimistoon.

– Olen kaksinkertainen muotoilija, opiskelin myös graafista suunnittelua Lahden Muotoiluinstituutissa. Kahdeksan vuotta sitten ryhdyin maalaamaan systemaattisemmin, kun tein akvarelleja Lahden Muotohuoltamoon, joka liittyi Lahden World Design Capital -jaksoon.

– Sen jälkeen olen pitänyt taidenäyttelyn vähintään kerran vuodessa. Näyttelytilana on usein kahvila, sillä siellä ihmisellä on pieni vapaa hetki, jolloin myös taidekokemuksesta saa enemmän irti. Tila on tärkeä. Tämä Wine & Café Jokirantakin on sellainen lämmin ja rouhea tila, josta pidän, Taru Kantonen toteaa.

Taru Kantosen työviikko on tällä hetkellä nelipäiväinen, joten maalaamisellekin jää aikaa.

– Olen sosiaalinen, joten on hyvä käydä töissä, mutta pyrin myös vapauttamaan tilaa maalaamiselle. Tosin kaikenlainen luovuus toteutuu myös työssäni, jossa teen myös tekstejä.

– Kaapelitehtaalle sovittu näyttely siirrettiin eteenpäin, mutta töitäni on ollut esillä Vääksyn Olkkarilla ja nyt tuli tämä Jokirannan yrittäjän yhteydenotto, Kantonen kertoo.

Taru Kantonen arvostaa Nanna Suden ja Mark Rothkon töitä. Hän on myös aina ihaillut Marc Chagallia.

– Vaikka näyttelyn teoksia on nimitetty abstrakteiksi maisemiksi, en halua määrittää niitä kovin tarkasti. Maalaan intuitiivisesti ja teoksiin tulee kerroksia ja tarinoita. Paras palaute on se, jos maalaus on koskettanut katsojaa jollain tavalla, Taru Kantonen sanoo.

Vaikka Taru Kantonen on kotoisin Lahdesta ja on aikoinaan asunut myös Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Tampereella, vanha Vääksy on rakas ja toiminta Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksessä lähellä sydäntä.

– Meillä on ollut mökki Padasjoella, joten Vääksykin on aina ollut tuttu paikka. Kunnostamme vanhaa 1800-luvun lopun taloa ja asumme tällä hetkellä kerrostaloasunnossa, jossa minulla on pieni työtila. Työhuone on suunnitelmissa myös kunnostettavaan taloon. Se etenee kuitenkin muiden töiden ehdoilla. Miehelläni Raimo Kantosella on puusepänliike, jota hän on pyörittänyt jo parikymmentä vuotta.

– Vesistöt ovat minulle tärkeitä ja Vääksystä on helppo liikkua joka suuntaan, Kantonen sanoo ja on tyytyväinen myös tyttären kohtuullisiin koulumatkoihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut