Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan kennelkerho talkoilee uutta koulutuskenttää

Koiraharrastajat pääsevät Orimattilassa treenaamaan jopa Päijät-Hämeen parhaissa olosuhteissa, kun kennelkerhon uusi koulutuskenttä Sampolassa saadaan käyttöön ensi kesänä.

Kenttää on kunnostettu talkoilla, ja valaistusta lukuun ottamatta puitteet alkavat olla kunnossa. Nurmen on kuitenkin annettava vahvistua vielä kevään ajan.

Kennelkerho joutui siirtymään pois yli 30 vuotta käytössä olleelta Ravitien koulutusalueelta uuden paloaseman tieltä. Korvaavan kentän löytäminen oli työn takana, mutta lopulta sopiva, 8 000 neliön alue löytyi Sampolan perukoilta.

Maansiirtotyöt aiheuttivat eniten työtä, sillä aluetta piti ensin tasoittaa.

– Projekti on ollut tosi työläs, töitä on painettu koko vuosi, kertoo kerhon puheenjohtaja Marika Tiainen.

– Ojat olivat myös metsittyneet, joten puusto piti raivata. Kenttää on muokattu, parannettu tietä ja tehty kunnon parkkipaikka. Teimme myös väliaidan kentän ja parkkipaikan väliin.

Toivomme, että alueesta tulee Päijät-Hämeen paras!

Orimattilan kennelkerhon puheenjohtaja Marika Tiainen

Töitä varten yhdistys sai Etpähä Leader -rahaa 32 000 euroa. Summasta osa jäi käyttämättä, koska multaa ei tarvinnutkaan ostaa.

– Nyt haemme käyttämättä jääneille rahoille uutta käyttökohdetta, selvitämme, riittääkö budjetti valaistukseen.

Valaistus tarvitaan, koska katuvaloja ei ole, eikä kenttää muuten voi pimeään vuodenaikaan iltaisin käyttää. Valaistus on tarkoitus hoitaa aggregaatilla, koska sähköjen vetäminen tulisi liian kalliiksi.

Uuden kentän myötä koiraharrastuksen puitteet kohenevat Orimattilassa monella tapaa. Käytössä on jatkossa muun muassa kunnon varastotilat, toimisto ja kanttiini, jotka on tehty varastokonttiin.

– Toivomme, että alueesta tulee Päijät-Hämeen paras!

Kentällä jäsenistö, joita on noin 120, pääsee harjoittelemaan esimerkiksi tottelevaisuutta, pitämään näyttelytreenejä ja noseworkia. Myös suojelukoiria harjoitetaan siellä.

– Siellä pystyy tekemään kaikkea, käyttö on monipuolista.

Uusi sijainti antaa paremman koulutusrauhan, sillä vanhalle kentälle eksyi usein ulkopuolisia koirineen.

– Siellä käytiin pissattamassa koiria kiinteisiin piiloihin ja esteisiin, ja välillä siellä juoksi irtokoiria, kun yritettiin treenata.

Uusi kenttä on tarkoitettu vain kennelkerhon jäsenille, mutta Tiainen lupaa, että jatkossa aiotaan lisätä yleiskoulutusta myös kotikoirille.

Kenttä näyttää jo hienon vihreältä ja jäsenet ovatkin malttamattomina tiedustelleet sinne pääsyä. Milloin se päivä koittaa?

– Toivottavasti mahdollisimman aikaisin kesällä. Riippuu täysin siitä, miten nurmi vahvistuu. Hento, uusi nurmi on äkkiä pilalla, jos liian aikaisiin mennään reenaamaan, joten maltti on valttia, toppuuttelee ­Tiainen.