Nastolan seurakuntatalosta ei ehkä luovutakaan – Lahden seurakunnat harkitsee säästöjä keskustakortteleista

Seurakuntatalon kehittämisestä on keskusteltava kaavoit- tajan ja museon kanssa, koska rakennus on suojeltu. Marika Silver

Seutu4

Lahden yhteinen kirkkoneuvosto esittää useita täydennyksiä ja muutoksia aiemmin esiteltyyn Lahden seurakuntien kiinteistötyöryhmän loppuraporttiin. Uudessa toimenpidesuunnitelmassa on käsitelty aiempaa tarkemmin hallinto- ja asiakaspalvelutiloja Kirkkokatu 5:ssä ja Vapaudenkatu 6:ssa.

Nykyisiä tiloja voitaisiin uusien etätyökokemuksien perusteella tiivistää. Nastolan seurakuntatalolle siirrettäisiin esityksen mukaisesti työntekijöitä, joiden työnteko ei ole sijainnista riippuvaista. Vapautuvia tiloja voitaisiin vuokrata ulkopuolisten käyttöön. Vapaudenkatu 6:n katutaso halutaan kuitenkin säilyttää omassa toiminnassa.

Uudet ehdotukset tarkoittavat, että Nastolan seurakuntatalosta ei luovuttaisikaan kokonaan. Sinne voitaisiin vaihtoehtoisesti sijoittaa myös Nastolan hautausmaan sosiaali- ja toimistotilat.

Säästöjä voitaisiin saada vuokraamalla tiloja ulos tai purkamalla toimistosiipi. Kehittämisestä on keskusteltava kaavoittajan ja museon kanssa, koska rakennus on suojeltu.

Launeen alueella halutaan käynnistää suunnittelu, jolla turvataan seurakunnalle noin 300 henkilön kirkkotila, tilat nuorisotyölle ja Liipolaan sopiva ratkaisu. Liipolan seurakuntakeskuksesta ei luovuta ennen näitä tilaratkaisuja.

Poistolistalla ollut Ankkurin seurakuntakoti säilytettäisiin toistaiseksi tasaamaan Metsäpellon seurakuntakodista ja Kirkkokatu 7 tiloista luopumisen vaikutuksia.

Lahden seurakuntien vähennettävien kiinteistöjen listalla on kaikkiaan toistakymmentä kohdetta. Tilavähennyksistä päättää kirkkovaltuusto 16. joulukuuta.

Lahden yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi lisäksi Lahden seurakuntayhtymälle uuden visuaalisen ilmeen. Uusi brändi-ilme otetaan käyttöön tammikuussa 2021.

Kirkkoneuvosto keskusteli myös tasa-arvosuunnitelmasta vuosille 2021–2022, mutta neuvosto päätti pitkän keskustelun jälkeen palauttaa suunnitelman uudelleen käsiteltäväksi.

Kommentoi