Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakaan ei katkaissut Kaarisillan yli 30-vuotista Lucia-perinnettä

Kaarisilta ry on järjestänyt jo yli 30 vuoden ajan Lucian päivänä joulukuussa perinteisen konsertin Lahdessa, Ristinkirkossa. Konsertissa on ollut esiintyjinä sekä kaarisiltalaisia että ulkopuolisia solisteja. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Ristinkirkon konsertti päätettiin kuitenkin jättää järjestämättä, mutta se toteutettiin virtuaalisesti.

Kaarisillan Lucia-konsertti on kuvattu ja äänitetty Kaarisillan omissa tiloissa, Villähteellä sijaitsevassa vuodelta 1828 olevassa historiallisessa, tunnelmallisessa Engel-makasiinissa. Esiintyjinä konsertissa on Kaarisillan ammatillisen koulutuksen nuoria sekä päiväaikaisen toiminnan laulajia.

Perinteistä Kaarisillan suurkuoroa ei kuulla konsertissa, koska Engel-makasiini on pieni sali, ja pienemmillä kokoonpanoilla saamme pidettyä turvavälit. Konsertissa on myös solistisia ohjelmanumeroita.

Konsertin visuaalista ilmettä on korostettu kaarisiltalaisten taiteilijoiden teoksilla. Myös joka vuonna valittava Lucia-neito esiintyy tallenteella. Tänä vuonna Luciaksi valittiin muusikoksi opiskeleva Sonja Suutari.

Kaarisillan Lucia-konsertti 2020 ensiesitettiin Internetissä Lucian päivänä, ja se jää verkkoon nähtäväksi myöhäisempääkin katselua varten.

Katso video tästä linkistä.

Kaarisilta Ry on vuonna 1986 perustettu valtakunnallinen yhdistys. Yhdistys on järjestänyt vuodesta 1987 lähtien toimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille taide- ja toimintakeskuksessa, joka sijaitsee kulttuurihistoriallisessa Erstan kartanossa Lahden Villähteellä.

Kartanon kaunis ja viihtyisä luontoympäristö luo toiminnalle harmonisen oppimisympäristön.