Taarasti laajentaa konserttitarjontaa

Vaikka kulunut vuosi koetteli myös Taidekeskus Taarastia, keskusta ylläpitävä Nastolan taideyhdistys selvisi vuodesta kuitenkin kuivin jaloin.

Yleisömäärä romahti koronarajoitusten takia, ja yhdistys joutui omin varoin korjaamaan katsomon rakennusvirheitä. Vastoinkäymisistä huolimatta katseet on nyt käännetty tulevaan kesään. Taidenäyttelyiden ohella ohjelmassa on konsertteja, joita suunnataan myös aiempaa nuoremmalle yleisölle.

Taarastissa jouduttiin viime vuonna alkukesästä rajoitusten takia perumaan muutamia näyttelyitä ja konsertteja, eikä Pisarateatterin kesäteatteriakaan lavalla nähty. Myös perinteiset Rautalankafestarit piti viime kesänä jättää väliin.

– Vuosi oli tasapainottelua, varovaisuutta vaadittiin, että saatiin pidettyä näyttelyjä auki. Hyvin paljon jäi tuloa saamatta, kertaa taideyhdistyksen puheenjohtaja Heli Makkonen.

Yleisöä kertyi vain 2 700.

– Eli kävijämäärä väheni kolmannekseen.

Olemme laskeneet, että selviämme, mikäli tulevalla kaudella päästään normivuoteen.

Nastolan taideyhdistyksen puheenjohtaja Heli Makkonen

Tulopuolen sakkaamisen lisäksi tuli yllättäviä kuluja, kun yhdistys joutui omin varoin korjaamaan kymmenkunta vuotta sitten tehdyssä katsomossa paljastuneet rakentamisvirheet.

Kattoa pystyssä pitävien palkkien rakenteista löytyi vuotoja, jotka oli pakko pikaisesti korjata. Korjauskuluja Makkonen ei halua täsmentää.

– Voin sanoa, että se maksoi paljon. Mutta nyt kaikki on kunnossa.

Suunnitelmat tulevalle kesälle ovat pitkällä ja Makkonen on toiveikas.

– Olemme laskeneet, että selviämme, mikäli tulevalla kaudella päästään normivuoteen.

Yhdistys päätti jo muutama vuosi sitten pitää Taarastin talvisaikaan suljettuna. Suunnitelmien mukaan se avataan toukokuussa.

Näytteilleasettajat ovat Makkosen mukaan jo tiedossa, mutta näyttelyjärjestystä ei vielä ole lyöty lukkoon. Näyttelyt kuitenkin vaihtuvat kuukausittain.

– Kiinnostus Taarastia kohtaan on entisestään lisääntynyt. Saattaa olla, että joudumme jatkamaan kautta marraskuulle.

Konserttiyleisölle on Makkonen lupaa ”jotain uutta”.

– Tulemme järjestämään vähän toisenlaisia konsertteja kuin mihin on tähän asti totuttu eli lähestymme vähän nuorempaa polvea, perheellisiä aikuisia.

Esiintyjien nimiä Makkonen ei vielä voi kertoa, koska sopimukset ovat vahvistusta vailla. Tiedossa on ainakin kolme konserttia. 3. heinäkuuta pidettävien Rautalankafestareiden esiintyjiksi ovat lupautuneet viime vuonna keikkansa perumaan joutuneet artistit, muun muassa The Sounds, Badding Rockers ja Beatfools.

Kesäteatteriakin on luvassa, Pisarateatteri aloittaa Nummisuutarien näytökset heinäkuussa.

Makkonen uskoo, että ihmisillä on koronarajoitusten vuoksi kova kulttuurinnälkä, mikä voi ennakoida hyvää vuotta. Jos poikkeustilanne jatkuu, ulkokatsomosta on apua.

– Ulkotapahtumia on hyvin paljon. Jos tästä ei tule sellainen vuosi kuin odotamme, meillä on katetut ulkokatsomo ja näyttämö, ja turvavälit pystytään hoitamaan paremmin, kun ollaan ulkona.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut