Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänä keväänä nähdään orimattilalaisväriä Talent Suomessa ja The Voice of Finlandissa

Tänä keväänä saadaan jännittää televisioiden ääressä jälleen orimattilalaisesiintyjien puolesta. KiertolaisetDuon muodostavat hyvinkääläinen Hanna Rautio ja orimattilalainen Tanja Valkeinen yrittävät vakuuttaa tuomariston Talent Suomi -ohjelmassa, joka alkaa MTV3-kanavalla sunnuntaina 7.2.

Lapsuudesta asti toisensa tunteneet Hanna ja Tanja ovat tottuneita esiintyjiä ja aina valmiina uusiin haasteisiin.

– Näin ilmoituksen ja soitin Hannalle, että haetaanko mukaan ohjelmaan. Oikeastaan ehdimme jo unohtaa koko jutun, sillä meni muutama kuukausi ennen kuin tuotantoyhtiöstä otettiin meihin yhteyttä ja pyydettiin lisämateriaalia. Sen jälkeen saimme videopuhelun, että meidät on valittu. Aluksi luulimme, että meidät oli valittu joihinkin karsintoihin ennen kuin selvisi, että olimmekin menossa tv-lähetyksen kuvauksiin.

Hannalla ja Tanjalla oli vain kymmenen päivää aikaa miettiä esitystään.

– Tiesimme, että esityksestä tulee haasteellinen. Olemme a cappella -yhtye ja kun me teemme sen kahdestaan, tarkoittaa se sitä, että nauhoitamme koko ajan livenä äänemme. Eli jos jännityksessä sattuu tulemaan väärä ääni tai väärä beatboxaus, on biisi heti pilalla, Tanja kertoo.

Tanja vertaa nauhoitusta Speden Speleissä olleeseen reaktiopeliin.

– Nauhoitamme koko ajan ja eri raitoja tulee paljon päällekkäin. On siis oltava koko ajan kartalla ja tehtävä yhteistyötä, siinä kohtaa ei passaa sooloilla. Aina, kun avaa suun, niin sieltä on tultava kaikki oikein.

Tanja myöntää, että esiintyminen jännitti. Jopa niin paljon, ettei hän muista siitä mitään.

– Jouduin Hannalta kyselemään jälkikäteen, mitä siellä lavalla oikein tapahtui, Tanja nauraa.

Tanjan ja Hannan versio Stigin kappaleesta Lupasit et kelpaan näin, nähdään ensi sunnuntain lähetyksessä.

Miisa Sivén puolestaan tullaan näkemään kevään aikana The Voice of Finlandissa, jossa nähtiin viime kaudella toiseksi tullut Henry Friman. Orimattilalainen Miisa haki ohjelmaan jo viime vuonna, mutta nuoren ikänsä vuoksi jäi silloin kisasta ulkopuolelle.

Miisa on laulanut pienestä pitäen, aloittanut jopa muskarissa vain muutaman päivän ikäisenä. Tällä hetkellä hän opiskelee Tiirismaan lukion musiikkilinjalla toista vuotta.

– Kaikenlainen musiikki on ollut itselleni aina tärkeä. Itselleni on tärkeintä biiseissä sanoitus, että saan laulullani välitettyä jonkun viestin, tarinan tai asian. Haluan laulaa ihmisille ja saada heissä tunteita heräämään. Se on oma juttuni.

Mikäli Miisan esityksen jälkeen kaikki tuomarit kääntäisivät tuolinsa, hän haluaisi Apulannan Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin joukkueeseen.

– Olen kova Apulanta-fani, sillä heidän lauluissaan on aina joku tarina ja sanoitukset ovat todella hienoja.

Miisa pitää osallistumistaan ainutlaatuisena tapahtumana, jollaisia ei montaa kertaa osu elämän varrelle.

– Kokemus ei ollut yhtään ahdistava vaan kaikin puolin tosi rohkaiseva ja uskomattoman hieno.

Miisa ei usko, että musiikista tulisi hänelle elämäntyö, vaikka uskookin musiikin kulkevan hänen rinnallaan jatkossakin.

– Olen ajatellut hakea lukion jälkeen teologiseen ja valmistua joskus papiksi. Siinäkin musiikin voi yhdistää tosi vahvasti ammattiin, Miisa Sivén suunnittelee.

The Voice of Finlandin jaksot ovat nähtävissä perjantaisin Nelosella ja Ruudussa.