Asikkala valtuusto hyväksyi Metsä-Aakalan ja Telakkarannan kaavat

Asikkalan kunnanvaltuusto piti ensimmäisen etäkokouksensa maanantaina. Pienistä kangerteluista huolimatta Teams-sovelluksen kautta käyty kokous onnistui sujuvasti ja kaikki suunnitellut asiat päästiin käsittelemään.

Kokouksen aluksi kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka kertoi valtuutetuille ilmoitusasioita, joihin kuului muun muassa se, että kuntaan on saapunut ely-keskuksen päätös Vääksyn yhteiskoulun A-osasta, jossa ely-keskus ei määrää sitä suojeltavaksi. Ikola-Norrbacka kertoi myös ennakkotietoja kunnan viime vuoden taloudellisesta tuloksesta, josta on valtion koronatukien ja ennakoitua parempien verotukien ansiosta tulossa noin viisi miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan Metsä-Aakalan teollisuusalueen asemakaavan ja Telakkarannan asemakaavan muutoksen. Metsä-Aakalan asemakaava mahdollistaa ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien pienteollisuustoimijoiden sekä konepaja- ja rakennusalan yritysten toimitilojen rakentamista entisen Körrin lähistölle tien 24 varteen.

Alue on kooltaan 7,8 hehtaaria ja tonttien rakennusoikeudet vaihtelevat 1 500 ja 2 700 neliön välillä. Rakentamisessa tulee kiinnittää huomiota siihen, että rakentaminen sopii ympäristöönsä.

Rinna Ikola-Norrbackan mukaan Metsä-Aakalan ­alueelle on ollut jo etukäteen kysyntää.

Telakkarannan kaavamuutos mahdollistaa puolestaan kolmen kerrostalon rakentamisen. Kerrostalot rakennetaan rinteeseen niin, että rannan puolella on viisi kerrosta ja rinteen puolella kolme kerrosta. Kaava mahdollistaa myös Vartiopolun päässä sijaitsevan satama-alueen kehittämisen.

Kaavatyössä oli selvitetty myös kahden kerrostalon vaihtoehtoa, mutta lopulta kaavoitusjaosto esitti, että kaavaa edistetään kolmen talon vaihtoehdolla, jonka myös kunnanhallitus ja nyt valtuusto hyväksyivät.

Samalla alueella sijaitseva Tammenlehvätalo siirretään toiseen paikkaan, kunhan kolmaskin tontti on myyty ja rakennettu. Tontit on tarkoitus myydä yksi kerrallaan Vartiopolun suunnasta alkaen.

Valtuusto hyväksyi Telakkarannan kaavankin yksimielisesti, vaikka Kari Kilpinen (vihr.) esittikin kaavan hylkäämistä.

– Se on Vääksyn keskustassa arvokas ranta-alue. Siellä ei paljon niitä ole uuden Vääksyn alueella. Kerrostalot pilaisivat sen alueen, eikä se olisi enää mikään puistoalue, vaikka sinne kävelytie laitettaisiinkin.

Valtuusto myös myönsi eron Asikkalasta pois muuttaneille Juha Tapiolalle (vihr.) ja Miina Harmaalalle (kesk.) luottamustehtävistä. Valtuustoon ja valtuuston vaalilautakunnan varajäseneksi Juha Tapiolan tilalle nousee Kari Kilpinen sekä Päijät-Hämeen maakuntavaltuustoon Monna Helen.

Miina Harmaalan tilalle valtuustoon ja hyvinvointilautakunnan jäseneksi nousee Kari Karjalainen. Hyvinvointilautakunnan puheenjohtajan paikan Harmaalalta perii Veikko Ylä-Hemmilä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut