Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilalainen Minna Vuori on Vuoden luokanopettaja

Suomen Luokanopettajat ry on valinnut Orimattilan Järvikunnan koulussa työskentelevän Minna Vuoren Vuoden luokanopettajaksi.

Valintaperustelujen mukaan Minna Vuori on sielultaan joukkuepelaaja, mikä näkyy hänen kaikessa toiminnassaan. Hänen työskentelyssään näkyy ilo ja positiivisuus. ”Hyvä tuo mukanaan hyvää” on Minnan keskeinen ajatus, joka on tukenut häntä opettajana.

Vuoren kaikessa toiminnassa korostuu kunnioitus lähimmäistä kohtaan ja siksi hän on saanut paljon kiitosta vanhemmilta, esimiehiltään ja työkavereiltaan, oppilaista puhumattakaan.

Minnan pedagogisena näkemyksenä on rakentaa ”vankka ja vahva kallio” oppilaan kanssa, jonka päälle oppimista rakennetaan. Hänen mielestään jokaisen opettajan tulee kehittää omaa opettajuuttaan, koska täysin valmista opettajaa ei ole olemassa.

Minna Vuori toteaa myös, että opettajan tärkeä työväline on oma persoonallisuus.

Vuori itse kuvaa työskentelyään seuraavasti: ”Jokainen kohtaaminen, jokainen päivä, jokainen hetki on kasvattanut minua tekemään työtäni niin, että pyrin tekemään parhaani siinä, miten kohtaan jokaisen ihmisen, niin lapsen kuin aikuisenkin. Se, että kohtaa jokaisen aidosti, osaa pysähtyä kuuntelemaan ja muistaa sen, että jokaisessa meissä on paljon hyvää – tuon hyvännäkeminen, kun auttaa ja kantaa monessa asiassa ja tilanteessa eteenpäin.

Seutu4 haastatteli Minna Vuorta 20. tammikuuta, kun hänet oli valittu Vuoden päijäthämäläiseksi luokanopettajaksi. Lue juttu tästä.