Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Villähteellä voi nauttia napakelkan kyydistä

Villähteen Nuorisoseura on rakentanut nuorisoseurantalo Pyrylän pihalle napakelkan kaikkien vapaasti käytettäväksi. Idea napakelkan rakentamisesta syntyi, kun tämän kuun 7. päiväksi suunniteltu Pyrylän perhetapahtuma jouduttiin koronatilanteen takia perumaan. Tapahtuman tilalle haluttiin kehittää jotain muuta.

– Katselimme Googlessa, että napakelkkoja on joissakin tapahtumissa esillä. Mietin, että tuon rakentaminen ei hirveitä vaadi, kun vaan kelkan kaivaa jostakin, Villähteen Nuorisoseura ry:n johtokunnan puheenjohtaja Rauno Grönroos kertaa idean syntyä.

Napakelkka valmistui kolme viikkoa sitten, mutta kelkka jouduttiin vaihtamaan jykevämpään versioon viikkoa myöhemmin. Nyt kelkkaan mahtuu samanaikaisesti kaksi pienempää lasta. Kelkassa pääsee isompikin lapsi huvittelemaan, sillä se kestää jopa aikuisen.

Villähteen Nuorisoseura saattaa tehdä napakelkasta myös kesäversion, jolloin Pyrylän pihalla olisi tarjolla vauhdin hurmaa vuoden ympäri.

Suunnitteilla on, että kelkan suksiin asennettaisiin kottikärryn pyörät kiinni, jolloin ei tarvita lunta tai jäätä. Männystä tehty aisa aiotaan myös kuoria kesällä, jolloin aisa muuttuu kevyemmäksi työntää.

Napakelkka sopii hyvin Pyrylän pihalle, sillä Villähteen Nuorisoseura on perinteisten liikunta- ja leikkivälineiden haalija ja suunnittelija. Pyrylän pihasta löytyy napakelkan lisäksi esimerkiksi pukkitappelutelineitä, jotka rakennettiin viime vuonna.

Napakelkan rakentamisesta vastasivat nuorisoseuran johtokunnan jäsenet Rauno Grönroos ja Harri Hakala. Puutavara rakennusprojektiin tuli nuorisoseuralle lahjoituksena Olavi Penttilän maatilalta.

Pyrylän pihalla on myös muuta talvista ohjelmaa perheille.

Takapihalle on rakennettu pulkkamäki ohjeineen. Pihalla pääsee myös pelaamaan juosten jääpalloa. Terassilta löytyy mailoja käytettäväksi.

Pyrylästä löytyy vesivärejä, joilla pääsee tekemään lumimaalauksia ja värikuutioita, joilla voi tehdä pihalle vaikka keppihevosradan.