Vääksyn uudelta monitoimilavalta toivotaan ympärivuotista käytettävyyttä

Asikkalassa suunnitellaan uutta monitoimilavaa kanavan varrelle vanhan Toivo Kärki -lavan tilalle. Lavalle on tälle vuodelle osoitettu investointirahaa kunnan budjetissa, ja viime viikolla asian tiimoilta järjestettiin ideariihi, jossa kaikkien halukkaiden oli mahdollista esittää näkemyksiään lavasta.

Etäyhteyksillä järjestetyssä tilaisuudessa kunnan kehittämispäällikkö Isa Maunula kyseli osallistujien mielipiteitä muun muassa lavan koon, toiminnallisuuden ja ulkonäön suhteen.

Osallistujien mielestä lavasta voisi tehdä mahdollisuuksien mukaan sellaisen, että sitä voisi käyttää myös talvella. Myös nykyistä parempaa suojausta lavalle toivottiin.

– Lavan reunat voisivat olla paremmin tuulen- ja vedenkestäviä, että lavalle ei tulisi vettä sisään samalla tavalla kuin vanhassa lavassa, Matleena Karjalainen sanoi.

Lavaan toivottiin myös jonkinlaisia lämpiö- ja pukeutumistiloja sekä vessoja. Myös varastotilat olivat osallistujien toiveissa. Ilmari Niskanen toivoi, että lavaan panostettaisiin kunnolla.

– Kun kerran uutta tehdään, niin siitä voisi tehdä houkuttelevan. Ei lähistöllä ole oikein isoja ulkolavoja, niin ulkopaikkakuntalaisillekin voisi tulla ajatusta, että Vääksyssähän on kanavan varrella hyvä lava.

Toisaalta hienolla lavalla voi olla myös kääntöpuolensa.

– Voi olla, että iso ja vetovoimainen lava olisi hyvä. Mutta olikohan niin, että vanhaakin vähän aristeltiin, että siellä pitäisi järjestää vain hienoja tapahtumia. Uudesta voisi tehdä sellaisen, että sinne olisi matala kynnys tulla, Jori Ravantti sanoi.

Lavan ulkonäön suhteen osallistujilla ei ollut vahvoja näkemyksiä. Ennemminkin toivottiin, että suunnittelussa mentäisiin käytännöllisyys edellä.

Tilaisuuden osallistujat toivoivat, että kun lavaa lähdetään suunnittelemaan ja toteuttamaan, mukana olisi riittävän ammattitaitoinen henkilö, jolla olisi tietoa muun muassa äänentoiston ja lavan vaatimuksista. Osallistujat esittivät myös, että lavaa ei tarvitsisi tehdä kerralla valmiiksi, vaan esimerkiksi äänentoistoa voisi rakentaa vasta, kun on nähty miten lava käytännössä toimii.

Maunulan mukaan kesän aikana lavan suhteen ei tapahdu vielä ainakaan suunnittelua kummempaa, sillä alueen matkailijoita ei haluta häiritä mylläämällä Toivo Kärki -alueella.

– Kun matkailukausi hellittää, niin sitten on ehkä aika tälle lavalle, Maunula totesi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut