Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastola-viikkoa vietetään supistetusti ulkosalla

Nastola-viikko jouduttiin vuosi sitten pandemian takia perumaan, mutta tänä vuonna se järjestetään, joskin supistettuna.

Perinteistä Nastola-viikkoa vietetään heti vapun jälkeen eli 2. toukokuuta alkaen. Viikkoa juhlistetaan pienimuotoisilla ulkotilaisuuksilla, joissa koronarajoitukset otetaan huomioon.

Nastola-viikkoa on vietetty jo 25 vuoden ajan. Halukkuudesta tulla mukaan viikon järjestelyihin kyseltiin etukäteen alueen yhdistyksiltä, mutta tunkua ei aluekoordinaattori Tia Mäkisen mukaan ollut.

– Perinteistä Nastola-viikkoa vietetäänkin nyt supistetuin toimin, koronatilanteesta johtuen.

Esimerkiksi Rakokiven kevättapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä.

– Kaikki yleisötilaisuudet on jouduttu perumaan, mikä on harmillista.

Viikkoa juhlistetaan pienimuotoisilla ulkotilaisuuksilla, joissa koronarajoitukset otetaan huomioon.

Viikon avausta vietetään 2. toukokuuta Villähteen Montarissa Kaivolan perinnetilalla Willa Fantissa (Pitkätie 195). Tila on avoinna tiistaina, torstaina ja sunnuntaina kello 12–18.

Pihapelejä puolestaan on tarjolla tiistaina 4. toukokuuta kello 12–15 Uudenkylän seurantalolla (Sähkötie 2). Samalla suunnitellaan tulevan kesän kylätoimia. Tapahtuman järjestää Uudenkylän salpa ry.

Keskiviikkona 5. toukokuuta päivänä teemana on maastosiivous. Some-siivous 2021 -tapahtuma järjestetään Villähteellä keskiviikkona 5. toukokuuta kello 10–17. Tapahtumapaikkana on koko kylä. Säkkejä saa noutaa Erstan puukoululta (Kärrytie 7) tiistaina ja keskiviikkona kello 10–17. Seka-, muovi- ja ongelmajäte eritellään, ja suljetut säkit noutaa kaupungin vihertoimi. Säkkien sijainnin voi ilmoittaa kyläyhdistyksen Facebook-tapahtumasivulla tai laittamalla viestiä osoitteella  info@ideakarhu.fi tai numeroon 040-4814120. Tapahtuman järjestää Villähteen kyläyhdistys.

Kotiseutumuseolla vietetään avointen ovien päivää perjantaina 7. toukokuuta kello 10–14 (Anttilantie 7) korjausrakentamisen ja keskustelun merkeissä. Tavoitteena on saada Kopoon talo vierailukuntoon kesäksi. Paikalla on edustajia Lahden museoilta, Nastolan aluejohtokunnasta, Nastola-seurasta ja taideyhdistyksestä.

Hyvän olon Nastola -tempaus perheille on vuorossa lauantaina 8. toukokuuta, tuolloin bongataan Nastola-aiheisia yllätyksiä nauhataajaman alueelta vihjeiden perusteella. Aluejohtokunnan järjestämän tempauksen vihjeet löytyvät nastola.fi -verkkosivuilta ja aluejohtokunnan Facebook-sivuilta.

Nastola-viikon tarkoituksena on tuoda esiin alueen perinteitä, vapaaehtoistyötä ja yhdistystoimintaa, järjestäjinä ovat yhdistysten ohella Nastolan aluejohtokunta ja Lahden kaupunki.