Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marja Koivisto ja Annukka Tuominen tekevät työtä asikkalalaisten hyvinvoinnin eteen

Asikkalalaisten hyvinvointia edistetään osittain uusin voimin, kun Marja Koivisto aloitti hyvinvointikoordinaattorina ja Annukka Tuominen senioriohjaajana huhtikuun alkupuolella.

Molemmat ovat jo aikoinaan olleet kunnalla töissä, ja nyt palvelukeskus Oivan ja hyvinvointiyhtymän kautta he palasivat kunnan palvelukseen, kun sopivat paikat olivat tarjolla.

Kunnassa tehty työ on Koivistolle ja Tuomiselle tuttua jo ennestään, sillä he ovat työskennelleet samojen teemojen kanssa edellisissä tehtävissään. Siksi molemmilla on selvät näkemykset, miten he haluavat kehittää entisestään jo hyvin tehtyä työtä.

Tuominen haluaa satsata omaishoitajien tukemiseen ja heidän jaksamisensa vahvistamiseen.

– Se on arvokasta työtä, mitä he tekevät, ja tuki on aika vähäistä. Jos sitä kunnan puolelta pystyisi parantamaan. Se on ensimmäinen asia.

Toisena asiana Tuominen mainitsee Oltermannin aulatilan uudistamisen, josta on parhaillaan käynnissä kysely kunnan nettisivuilla.

– Sen käyttötarkoitusta olisi tarkoitus muuttaa niin, että siitä tulisi ikääntyneiden kohtaamispaikka, jossa olisi avointa toimintaa.

Koivisto haluaa työssään lisätä entistä enemmän yhteisöllisyyttä.

– Yhteisöllisyyden kokemuksen tukeminen on tärkeää, oli sitten kyseessä ikäihmiset, lapsiperheet, työikäiset tai nuoret.

– Kaikin puolin haluan jatkaa hyvinvoinnin tukemista niin, että kuntalaiset pystyisivät itse tekemään mahdollisimman paljon oman hyvinvointinsa eteen, Koivisto kertoo.

Korona on tuonut oman haasteensa hyvinvointiin muun muassa yksinäisyytenä ja syrjäytymisenä. Tuominen ja Koivisto kertovat, että siitäkin syystä epidemiatilanteen helpottaessa hyvinvointiin on tärkeää kiinnittää huomiota.

Yksi konkreettinen uusi toimenpide on jo ikäihmisille tulossa.

– Vapun jälkeen Kanavapuistoon tulee toimintapiste, jossa voi käydä vaikka jumppaamassa lenkin yhteydessä. Saa sinne muutkin kuin ikääntyneet tulla. Minä olen siellä joinakin päivinä tavattavissa, senioriohjaaja Tuominen kertoo.

Sekä Tuominen että Koivisto kannustavat asikkalalaisia olemaan aktiivisia heidän suuntaansa, nyt kun pienen tauon jälkeen kunnalla on taas hyvinvointikoordinaattori ja senioriohjaaja.

– Haluamme alleviivata sitä, että me olemme nyt täällä ja asukkaat voivat olla meihin yhteydessä ja tuoda ideoita esille, Koivisto sanoo.

– Jos on tunnetta, että kaipaa tietoa siitä, mistä saa apua tai haluaa muuten juttukaveria, niin minulle voi soitella ihan rohkeasti, Tuominen puolestaan toteaa.