Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Nastolaa pitää elävöittää, ei kuolettaa

Kuuntelin Nastolan alueen kouluverkkoselvitystä hämmentyneenä. Olin aiemmin kuullut myös muiden alueiden iltoja, ja sävy, jolla Nastolasta puhuttiin harmitti minua erityisen paljon. Minkään muun alueen ei puhuttu olevan ”asuinalueen kehityskaaren” loppupuolella, ja että nyt ainoa vaihtoehto näyttäisi olevan koulujen lakkautukset, lisääntyvät koulukyyditykset ja muut ennustusta toteuttavat ratkaisut.

Kysyin, onko kartoitettu niitä vetovoimatekijöitä, jotka ovat tukeneet esimerkiksi Kariston vahvaa nousua ja harkittu, miten sama siirretään muille alueille. En saanut tähän vastausta.

Sen sijaan, että tyydymme itseään toteuttavaan ennustukseen on pitäydyttävä siinä, mitä Lahden ja Nastolan yhdistymissopimuksessa on luvattu, olkoot sopimus kuinka vanha tahansa. Nastolaa on kehitettävä eikä kuoletettava.

Jo pelkästään Kariston vahva kehitys tukee myös Erstan alueen kehittämistä ja koulun ylläpitämistä. Samoin uudet asutusalueet Villähteellä tukevat Villähteen koulun jatkamista. Unohtamatta itäistä Nastolaa, jossa on myös uusia asuinalueita rakennettu lapsiperheille.

Onko ainoa todellinen vaihtoehto isot monitoimitalot, vaikka ne olisivatkin tilateknisesti ja kustannuksiltaan tehokkaita? Katsotaanko kaikki pelkästään euroissa?

Lisäksi Nastola on erityinen maaseutumaiselta maisemaltaan ja nauhataajamaisuuden vuoksi. Vaikka etenkin nauhataajamaisuus nähdään nyt haasteena, tulisi se myös nähdä mahdollisuutena.

Onko ainoa todellinen vaihtoehto isot monitoimitalot, vaikka ne ­olisivatkin tilateknisesti ja kustannuksiltaan tehokkaita?

Mietin, miksi Nastola olisi asuinalueena kehityskaarensa loppupuolella? Yksi asia on kuitenkin hyvä; tämä asia on vielä valmistelussa ja seuraava valtuusto tekee päätökset koulujen kohtaloista.

Siru Heromaa-Karjalainen

kuntavaaliehdokas (sd.)

Lahti