Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalalainen taituruus palkittiin – Emma Vehtari voitti Taitaja-kilpailun

– Tuntui, että olen väärässä paikassa. Vastustajat vaikuttivat todella kovilta. Loppujen lopuksi sain murskavoiton monen pisteen erolla toiseksi tulleeseen, koulutuskeskus Salpauksessa oppisopimuksella opiskeleva ja koulusiivoojana Asikkalassa työskentelevä Emma Vehtari kertaa hienosti sujunutta finaalia.

– Voitto tuntui hämmentävältä. En vielä seuraavanakaan päivänä tajunnut, että olin voittanut. Olin ajatellut, että ei minusta ole mihinkään. Tuntui todella hienolta, kun kuitenkin voitin.

Taitaja on vuosittain järjestettävä kilpailutapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Tänä vuonna finaali järjestettiin 18.–20.5. Oulussa.

Vehtari suosittelee kilpailuun osallistumista lämpimästi muillekin.

– Se oli todella upea kokemus. Siellä sai tutustua monenlaisiin ihmisiin, ja kilpailu oli hyvin jännittävä.

Puhdistuspalveluiden finaali piti sisällään neljä tehtävää: suunnittelu, yllä­pitosiivous, perussiivous ja itsearviointi.

Voitto tuntui hämmentävältä. Olin ajatellut, että ei minusta ole mihinkään.

Emma Vehtari

– Suunnittelutehtävässä suunniteltiin ylläpito­tehtävä. Näimme siivoushuoneen ja tarvikkeet, joiden pohjalta piti suunnitella, mitä välineitä käytetään ja missä järjestyksessä. Ylläpito­siivoustehtävänä siivosimme luokkahuoneen. Perus­siivoustehtävässä piti osata käyttää hidaskierroksista lattianhoitokonetta ja yhdistelmä­konetta, Vehtari summaa.

Ylläpitosiivous oli haastavin tehtävä asikkalalaiselle.

– Ajattelin, että tuomarit ovat todella tarkkoja. Oli mietittävä, mitä tuomarit hakevat tehtävässä ja millä välineillä pitää siivota, Vehtari avaa voiton avaimia.

Vehtari päätyi puhtausalalle sattuman kautta.

– Asikkalan kunnalla oli tarjolla kesätöitä. Siellä kysyttiin, haluanko lähteä kouluttautumaan toimitilahuoltajaksi. Olen sellainen, että lähden melkein kaikkeen mukaan, joten lähdin opiskelemaan alaa. Mitä enemmän alasta oppi, sitä mielenkiintoisemmaksi se kävi. Puhtausalalla saa käyttää paljon koneita ja uusia välineitä. Tämä on mukava ala.

Opiskelu oppisopimuksella sopii hyvin Vehtarille.

– Työpaikalla saa hyvää ohjausta, joten ei tarvitse hirveästi koulun penkillä istua. Salpauksessa voi räätälöidä opinnot todella hyvin ja opiskella omaan tahtiin mukavan joustavasti. Samoin Asikkalan kunta työnantajana on todella koulutusmyönteinen ja joustava. Heitä pystyy kiittämään siitä, että pääsin kisoihin mukaan.