Nanna Suden näyttely avautui Asikkalassa

Taiteilija Nanna Suden näyttely Danielson-Kalmarin huvilassa Vääksyssä käynnistyi viime viikonloppuna. Lauantaina vietettiin avajaisia, jossa kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka kertoi siitä, mitä Suden näyttelyn saaminen Asikkalaan merkitsee.

– Tätä päivää on meidän kylällä odotettu. Meidän oman kylän tyttö, nykyään maailmankuulu taiteilija, tuo tänne näyttelyn.

Ikola-Norrbacka toivoi, että merkittävän taiteilijan näyttely antaisi Asikkalan kulttuurielämälle uusia kierroksia.

– Haluaisin nähdä, että tämän näyttelyn myötä ja sinun roolisi myötä alkaisi meillä uusi aika. Meillä on kaivattu, että kulttuuri olisi enemmänkin kuin liikuntaa. Liikunnassa ei ole mitään huonoa, eikä vastakkainasettelua saisi olla. Pitäisi nähdä hyvinvointi laajana.

Ikola-Norrbacka kertoi, että huvilalla on jo kevään mittaan käynyt pääkaupunkiseudulta asti kiinnostuneita katsomassa ja kyselemässä, milloin näyttely alkaa.

– Joka tapauksessa on selvää, että tämä näyttely tuo Asikkalaan paljon väkeä. Tämä on myös kuntana iso tilaisuus näyttää, miten hyvä meillä on olla. Toivottavasti saamme meidän taidettamme ja kultuuriamme jatkossakin isommin esille.

Ei ihmisten tarvitse pitää minun maalauksistani.

Taiteilija Nanna Susi

Nanna Susi kertoi, että myös hän on jännittänyt ja odottanut kesän Ikuisesti piknikillä Johan Richardin kanssa -näyttely tavallista enemmän.

Hän totesi ensin hieman miettineensä, kun häneltä pyydettiin Asikkalaan näyttelyä, mutta sitten innostui asiasta.

– Tämä on minulle rakas paikka, olen pitänyt täällä ensimmäisen näyttelynikin. Tämä tuntuu sydämessäni hyvältä.

Myös Susi toivoi, että Asikkalassa kulttuuri saisi entistäkin enemmän nostetta.

– Tästä saisi maailman parhaimman ja hienoimman kulttuurikunnan. Liikunta, musiikki, kuvataide, mitä vaan. Me olemme niin keskeisellä paikalla.

Itse näyttelyn suhteen Sudella oli toivessa, että paikalle löytäisi eri-ikäisiä ihmisiä eri puolilta Suomea.

–  Ei ihmisten tarvitse pitää minun maalauksistani. He voivat sanoa, että ”yök, kamalaa, ihan paskaa”. He voivat sanoa, että ”hirveää suttuilua, kauhean värikästä ja mielisairasta.” Mutta joku ehkä pitää. Jollekin se on tärkeää. Joku näkee siinä jotakin.

– Uskon, että aina kun tehdään työtä, on se sitten, musiikkia, urheilua tai kuvataidetta, kun sitä tehdään tosissaan, niin kyllä siinä on jotakin, mikä pysäyttää, Susi sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut