Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan luonto vetää puoleensa – majoitusyrityksissä kysyntää riittää

Kotimaan matkailu on viime vuoden alun kovien rajoitustoimien jälkeen pärjännyt hyvin ja kuluva vuosi lupailee hyvää.

– Vilkkaalta näyttää. Heinäkuu alkaa olla täynnä, samoin elokuulta viikonloput. Viikolla on joitakin hajapaikkoja vielä. Viime vuonna korona alkoi ja silloin meni kaikki hetkeksi hiljaiseksi. Rajoitusten kevennyttyä tilanne vilkastui, Vääksyn Apteekinmajoitus oy:n yrittäjä Tapio Matila summaa.

– Tilanne on aikalailla samanlainen kuin viime kesänä. Majoitukset ovat täyttyneet kotimaisista matkailijoista. Viime vuosi oli tuloksellisesti parempi kuin sitä edeltävä. Tämä vuosi tulee luultavasti olemaan viime vuoden tasoa, yrittäjä Kaarina Pätiälä Pätiälän Kiinteistö ja Loma oy:stä avaa.

Lehmonkärjen toimitusjohtaja Ari Yrjölän mukaan hyvä kysyntä ei rajoitu pelkästään kesään.

– Kesästä on tulossa erittäin hyvä. Mökkiloma järvenrannalla on todettu hyväksi vaihtoehdoksi tässä tilanteessa. Koko vuotta ajatellen mökki on ollut kysytty tuote. Ihmiset ovat olleet mökillä ympäri vuoden.

Asikkalassa matkailijoita kiehtovat luonto ja sijainti.

Luonto, kanavan seutu ja vesistöt ovat vetovoimaisia.

Yrittäjä Tapio Matila

– Luonto, kanavan seutu ja vesistöt ovat vetovoimaisia, kiteyttää Matila.

– Etäisyys pääkaupunkiseudulta tänne on hyvä. Ja etäisyydet täältä, jos haluaa tehdä retkiä. Tunnin ajomatkan sisällä on kivoja kohteita, jos ajatellaan myös ulkomaalaisia vieraita. Päijänne ja luonto ovat meidän vahvuuksiamme. Vääksy on myös hyvin idyllinen, Pätiälä tuumaa.

Matkailualan yrittäjien keskuudessa vallitsee yksimielisyys Asikkalan vetovoimatekijöistä.

– Asikkalan luonto on hieno. Vetovoimatekijöitämme ovat Päijänne ja Pulkkilanharju. Palvelut Vääksyssä ja täällä meidän resortissa houkuttelevat matkailijoita. Asikkalan sijainti on hyvä, ja lyhyiden etäisyyksien päässä on kaikille paljon näkemistä ja kokemista, Yrjölä luettelee.

Yrittäjien mukaan matkailijoita tulee Asikkalaan pitkin Suomea. Koronatilanteen takia ulkomaalaisia matkailijoita on näkynyt vain harvakseltaan.

– Kaikki pohjautuu kotimaiseen matkailuun. Ulkomaalaiset loistavat poissaolollaan. Meillä on muutama kahden viikon varaus saksalaisille. On vielä hyvin epävarmaa, miten mihinkin maahan pääsee, Pätiälä avaa tilannetta.

Luonnon merkitys on kasvanut entisestään korona-aikana.

– Luonto korostuu voimakkaasti. Ihmisiä kiinnostavat erilaiset eräkohteet ja kansallispuistot. Lisäksi on tullut paljon ensikertalaisia, joilla ei ole kokemusta vuokramökkeilystä, Pätiälä arvioi.

– Viemme Kelventeelle matkailijoita venetaksilla. Ehkä siinä on näkynyt kasvua ainakin viime vuonna. Sähköpyöräily on selkeästi nousussa, Yrjölä kertoo.

Haastateltujen yrittäjien juhannusmajoitukset ovat loppuunmyytyjä.