Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oopperalaulua ja kulttuuria – Elämäntyylin vaihdos kaupunkimaisemista maalle toi oopperalaulajat Satu-Kristina ja Petri Vesan Järvelään

Järvelän Kulttuurikartano avasi ovensa juhannuksena. Kulttuuritalon toimintaa pyörittävät Suomen Kansallisoopperassa oopperalaulajina toimivat Satu-Kristina ja Petri Vesa. Kaksikko päätti koronan kurimuksen alla muuttaa elämäntyyliään monen kaupunkivuoden jälkeen.

– Kulttuurialan työtilanne on ollut todella vaikea. Kävimme mökiltä töissä, vaikka sieltä on kahden tunnin ajomatka Helsinkiin. Siitä lähti ajatus, että miksi maksaa kallista vuokraa Töölöön, jos samalla rahalla pystyy lyhentämään lainaa omasta mahdollisesti isommasta talosta, Lahdesta kotoisin oleva Satu-Kristina avaa ajatusta.

Täydellisen talon löytyminen houkutteli Järvelään.

– Tästä on mökille lyhyempi matka ja kesärajoituksilla reilu tunti oopperalle. Monilla pääkaupunkiseudulla asuvilla matka on kilometreissä lyhyempi, mutta ajallisesti saattaa kestää pitempään varsinkin ruuhka-aikoina. Tämä oli niin houkutteleva, koska tämä on juuri meille täydellinen talo.

Kulttuurikartanon avajaisia vietettiin juhannuksena.

– Markkinoinnin kanssa meinasi käydä köpelösti. Jouduin verenmyrkytyksen takia sairaalaan, kun olisi pitänyt markkinoida avajaisia. Ihmisiä tuli silti paikalle enemmän kuin odotimme ja pullat meinasivat loppua kesken, Satu-Kristina kertoo.

Kulttuurikartanossa voit majoittua, ottaa laulutunteja, hoitaa kehoa hieronnalla ja päivän päätteeksi vaikka rentoutua saunassa.

Oopperalaulaja Satu-Kristina Vesa

Pihakonserteissa esiintyivät sopraano Satu-Kristina Vesa, tenori Petri Vesa, basso Marko Nykänen sekä pianisti Jouni Suntio. Avajaiskonsertissa esitettiin klassista ja suomalaista ohjelmistoa. Teemana oli ” Lauantain toivotut”, ja musiikkia kuultiin oopperasta kevyen musiikin klassikoihin asti.

Lauantaina 10.7. vuorossa on musikaalikonsertti ” Jotain vanhaa, jotain uutta”. Laulusta vastaa Annamaria Karhulahti ja pianoa operoi Martin Segerstråle.

Konserttien lisäksi Järvelän Kulttuurikartanossa on muutakin toimintaa. Talossa on esimerkiksi majoitusmahdollisuus Airbnb:n kautta.

– Kulttuurikartanossa voit muun muassa majoittua, ottaa laulutunteja, hoitaa kehoa hieronnalla ja päivän päätteeksi vaikka rentoutua saunassa. Yksityinen konserttikin onnistuu, Satu-Kristina luettelee.

– Tämän kesän ajan Kulttuuritalossa järjestetään pihakonsertteja, mutta myöhemmin olisi tarkoitus antaa mahdollisuus ihmisille pitää pieniä taidenäyttelyitä, jos tila vain soveltuu käyttöön.

Oopperalaulaja opiskelee parhaillaan klassista- ja urheiluhierontaa Helsingin Hieronta-Akatemiassa.

– Lähdin koronan takia opiskelemaan toista ammattia siksi, että jos jossain vaiheessa kulttuurialan työt vain loppuvat. Se vaihtoehto ei tullut minulle aikaisemmin mieleen. Näissä poikkeusoloissa tajusin, että työt voivat loppua, joten on pakko olla plan b.

Kulttuuritalon sisälle rakennetaan konserttisalia.

– Tässä on aikaisemmin ollut kauppa, joten toisessa päässä on isompi tila. Siellä kaadetaan seiniä, jotta sinne saadaan näyttämörakenne.