Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan liikuntapaikoilla ennätyksellinen määrä ilkivaltaa – ”Ilkivalta on räjähtänyt käsiin”

– Aiempiin vuosiin verrattuna ilkivalta on räjähtänyt käsiin. Kalliojärvellä on yritetty upottaa venettä ja tikkaat on sahattu poikki. Toisella uimarannalla uimakoppien seinät on rikottu nuotiokäyttöön. Uudella tekonurmella on hajotettu vaihtoaitioiden pleksejä. Toisella tekonurmella on rikottu jalkapallomaalien verkkoa, luettelee Orimattilan liikuntapalveluiden vs. liikuntapaikkamestari Juho Laitinen.

Ilkivallan yleisyyden takia Orimattilan liikuntapalvelut on linjannut, että kaikesta ilkivallasta tehdään aina rikosilmoitus.

– Ainakin kymmenkunta rikosilmoitusta on tehty kolmen viikon aikana.

Veronmaksajat joutuvat ilkivallan maksajiksi.

– Siinä tuhotaan yhteistä pääomaa. Liikuntapaikkoja ylläpidetään verorahoilla. Korjauksia ei ole budjetoitu, joten se on aina jostain muualta pois. Seinän uusiminen uimarannan pukukoppiin ei ole halpaa. Se on kaikki maksavaa työaikaa. Toivottavasti ihmiset oppisivat vähän ajattelemaan, kun olemme ilmoittaneet, että rikosilmoituksia tehdään, Laitinen harmittelee.

– Esimerkiksi verkon rikkominen Jokivarressa on töineen useammn satasen kustannus. Se on pois jonkun muun liikuntapaikan hoidosta, kun joudumme korjaamaan ilkivallan jälkiä.

Tuhotyöt ovat luoneet mahdollisia vaaratilanteita.

– Laiturin tikkaiden sahaaminen poikki luo vaaratilanteen, kun seuraava menee uimaan eikä huomaa sitä. Sekin luo vaaran, kun pelastusveneellä mennään pitkin järveä ja yritetään upottaa se. Ei ole hyvä juttu, jos joku tarvitsee apua ja pelastusvene ei ole rannalla, Juho Laitinen painottaa.

Syyllisistä ei ole Laitisen mukaan tarkkaa tietoa, mutta Jokivarrella tapahtuneesta ilkivallanteosta on kuitenkin silminnäkijähavainto, joka on poliisin tiedossa.