Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiirismaalla starttaa uusi polkujuoksutapahtuma – Tarjolla helppoja ja erittäin haastavia reittejä

Tiirismaa Trailissa on matkoja moneen makuun. Aikuisille löytyy 6, 12, 21 ja 42 kilometrin lenkit. Lisäksi mukana on alle 12-vuotiaille suunnattu kahden kilometrin lähtö.

Lauantaina 24.7. juostavan tapahtuman kilpailukeskuksena toimii Heinsuon urheilukeskus.

Reiteillä on paljon nousuja, mutta väliin osuu myös tasaisempia pätkiä, joita on pyritty ohjaamaan erityisesti lyhyemmille matkoille.

– Meillä on matalan kynnyksen matkana aikuisille kuusi kilometriä. Vähäiselläkin kokemuksella voi tulla mukaan. Erityisesti 21 ja 42 kilometrin matkat ovat vaativia, kilpailunjohtaja ja entinen maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtonen kuvailee matkoja.

– Todellisia haasteita haluaville on oikeasti paljon haastetta tarjolla. 42 kilometrin kisassa on 1 550 nousumetriä. 21 kilometrin lenkissä puolet siitä. Nämä ovat Suomen rankimpia ainakin nousumetreissä mitattuna, alleviivaa Lehtonen.

Tiirismaa Trailin polut ovat Lehtosen mukaan monipuolisia.

– On nopeaa pätkää, teknistä pätkää ja ylä- sekä alamäkeä. Alustoja on monenlaisia: neulaspolusta ja latupohjasta kivikkoiseen ja juurakkoiseen polkuun.

Tiirismaa valittiin tapahtumapaikaksi, koska sieltä löytyy Etelä-Suomen korkein mäki.

– Annetaan ihmisille mahdollisuus tulla valloittamaan Etelä-Suomen korkeimmat huiput. Siellä on kaunis ja ainutlaatuinen luonto. Olemassa olevaa polkuverkostoa hyödynnetään, eli emme tee sinne uusia polkuja.

Mikä polkujuoksussa on parasta?

– Vapaus ja metsän rauha. Polkuja menee ristiin rastiin, ja reittiä voi tarpeen tullen muuttaa, vastaa Lehtonen.

Järjestelyt ovat sujuneet hyvin.

– Saimme idean alkukesästä ja lähdimme toteuttamaan sitä nopeasti. Olemme seuranneet koronatilanteen kehittymistä ja mitä paikalliset määräykset ja suositukset sanovat. Tällä hetkellä näyttää siltä, että homma pystytään viemään läpi, kun otetaan huomioon koronaturvallisuus, Lehtonen kertoo.

– Meillä on sellainen ajatus, että tapahtuma on tullut jäädäkseen. Katsotaan, miten onnistumme. Pyrimme parantamaan tapahtumaa seuraavia vuosia varten.

Tapahtumaan voi vielä ilmoittautua keskiviikkona 21.7. kello 23.59 asti. Maanantaihin mennessä vahvistettuja osallistujia oli yli 240.