Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahden alueelle kasataan Rynkeby-joukkuetta – hyväntekeväisyysryhmä kerää varoja syöpäsairaille lapsille

Team Rynkeby – God Morgonin pyöräilyjoukkueet järjestävät vuosittain suuren kansainvälisen pyöräilytapahtuman. Normaalisti joukkueet polkevat kotipaikkakunniltaan Pariisiin, mutta kahtena viime vuotena joukkueet ovat koronapandemian takia pyöräilleet omissa kotimaissaan.

Nyt Lahden alueelle aiotaan kasata oma joukkue.

– Hakuaika joukkueeseen kestää elokuun loppupuolelle asti. Joukkueesta tulee virallinen, jos hakemuksia tulee tarpeeksi, kertoo orimattilalainen Riikka Pasanen Lahden joukkueen järjestelyryhmästä.

– Ainakin 25 pyöräilijää pitäisi saada mukaan. Toki hakemuksia olisi hyvä olla enemmänkin, koska on hakukriteereitä, joiden pitäisi täyttyä. Joukkuetta ei synny, jos hakemuksia on 25, mutta kaikissa hakukriteerit eivät täyty.

Hakukriteereitä ja samoin joukkueen tavoitteita on kolme.

– Varainkeruu on tärkeää. On hankittava sponsoreita, jotta saamme rahaa hyväntekeväisyyteen. Toinen kriteeri on tiimissä toimiminen, eli poljemme ja teemme varainkeruuta tiiminä. Kolmanneksi sitoutuminen kunnon kohottamiseen, jotta pääsemme turvallisesti Pariisiin vuoden päästä, Pasanen avaa.

Miksi joukkueeseen kannattaa kuulua?

– Se on kokemuksena varmasti unohtumaton. Uusia ystävyyssuhteita löytyy vuoden aikana, ja tärkeimpänä teemme hyväntekeväisyystyötä vaikeasti sairaiden lasten hyväksi.

Kevätkaudella alkaa ryhmäharjoittelu, jonka tarkoituksena on ajokunnon kasvattaminen ja yhteisajon opettelu.

Varainkeruun kohteina ovat Suomessa Team Rynkebyn pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö ja Sylva ry. Aamu rahoittaa lastensyöpien lääketieteellisiin hoitoihin kohdistuvia tutkimuksia. Sylva antaa psykososiaalista tukea syöpäsairaille lapsille ja heidän lähimmäisilleen.

Kaikki Suomen joukkueet keräävät sekä yrityslahjoituksia että yksityislahjoituksia.

Viime vuonna Suomen Rynkeby-joukkueiden keräämä potti oli lähes 900 000 euroa. Kaikki pyöräilijät maksavat itse omat kustannuksensa, joten pyöräilijöiden keräämät lahjoitukset menevät suoraan hyväntekeväisyyteen.

Lahden alueelle suunnitellun ryhmän lisäksi Suomessa on kahdeksan muuta Rynkeby-joukkuetta.

Lahden j oukkue järjestää kiinnostuneille infotilaisuuden Lahden FK-kerhon tiloissa tiistaina 10.8. kello 18.