Hanavesi keitettävä Vääksyn, Vesivehmaan, Kurhila-Hillilän ja Asikkalan kirkonkylän alueilla

Vääksyn, Vesivehmaan, Kurhila-Hillilän ja Asikkalan kirkonkylän alueilla ruoka- ja juomavettä on keitettävä noin viiden minuutin ajan, sillä juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja.

Veden laatu täyttää vaatimukset jakeluverkon muilla alueilla.

Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa huuhdella keittämättömällä vesijohtovedellä. Astiainpesukoneissa suositellaan käytettäväksi kuuminta pesuohjelmaa ja käsin tiskatessa ainakin astioiden huuhtelua keitetyllä vedellä. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun, mutta esimerkiksi hampaat on hyvä pestä keitetyllä vedellä.

Lisää veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana

Asikkalan vesilaitokselta 30.7. otetuista vesinäytteistä on löydetty koliformisia bakteereita sekä Escherichia coli -bakteereita. E.coli -bakteerin esiintyminen vedessä on merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Ongelman syytä selvitetään ja tilanteen kartoittamiseksi otetaan lisää näytteitä tänään 3.8. Vedenottamo, jolla bakteereita esiintyi, on toistaiseksi pois käytöstä. Asiasta tiedotetaan lisää uusien tutkimustulosten valmistuttua viimeistään torstaina 5.8.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Asikkalan kunta järjestää tiistai-iltapäivästä alkaen puhtaan veden jakelun Vääksyn torilla, Vesivehmaan päiväkodilla, Länsi-Asikkalan koululla ja Salpauksen kirkonkylän toimipisteessä. Myös huoltoasema Route 24:n omasta hanasta voi hakea vettä.

Kunnan päiväkodeilla on varauduttu veden keittämiseen ja niihin on toimitettu pullotettua vettä. Lisäksi päiväkodeilla käytetään aktiivivettä käsien pesuun. Kaikki kunnan alueilla toimivat palveluasumisen yksiköt on kontaktoitu ja niille toimitetaan pullotettua vettä.

Niille ikäihmisille, jotka eivät kuulu kotipalvelun piiriin, mutta ovat kunnallisen ateriapalvelun piirissä, toimitetaan tarvittaessa pullotettua vettä.

Asikkalan kunta tiedottaa seuraavan kerran tänään iltapäivällä klo 15 jälkeen. Tiedotteet julkaistaan kunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä kunnan infonäytöillä. Myös Päijät-Sote tiedottaa asiasta.

Juttua on muokattu 3.8. kello 12.47. Lisätty tietoa vedenjakelusta ja muista varautumistoimista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut