Veden keittokehotus on edelleen voimassa Asikkalassa - talousveden klooraus jatkuu

Ruoka- ja juomavesi pitää edelleen keittää Asikkalassa Vääksyn, Kirkonkylän, Vesivehmaan ja Kurhila-Hillilän alueella. Tiistaina 3. elokuuta otettujen lisänäytteiden tulokset ovat valmistuneet. Niissä ei todettu kohonneita mikrobipitoisuuksia lukuun ottamatta Vesivehmaan verkostoa ja Hympylänmäen ylävesisiäiliötä.

Vesivehmaan verkostosta otetut näytteet ovat edelleen jatkotutkimuksissa laboratoriossa, ja Hympylänmäen ylävesisäiliö on irrotettu verkostosta. Veden laadun varmistamiseksi on vielä tänään otettu toiset uusintanäytteet ja niiden alustavat tulokset valmistuvat huomenna perjantaina.

Talousveden kloorausta jatketaan verkoston desinfioimiseksi, ja vedessä voi tuntua lievää kloorin hajua ja makua. Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun ja tappaa haitalliset mikrobit. Vesilaitos tutkii klooripitoisuutta verkostossa kenttämittauksilla.

Veden keittokehotus on voimassa ainakin perjantai-iltapäivään saakka. Vettä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä keittämisen jälkeen.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran perjantaina kello 15 mennessä alustavien näytetulosten valmistuttua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut