Lukijalta: Huolikirjeeni Kärkölän kunnalle

Kärkölän kunnan kotisivuille ilmestyi huhtikuussa kirjoitus ”Kärköläläisten nuorten liikennekäyttäytyminen”. Tästä niin sanotusta huolikirjeestä on kirjoitettu paljon myös lehdissä heinäkuisen ikävän onnettomuuden jälkeen.

Huolikirjeen julkaisun tarkoitus on jäänyt minulle epäselväksi. Kirjoituksen on allekirjoittanut Kärkölän lasten, nuorten ja perheiden palveluverkoston moniammatillinen tiimi. En ole kuullut tiimistä tai sen toiminnasta aiemmin. Kirjoituksessaan tiimi ei selvitä sen enempää omaa rooliaan, toimintaansa saati tavoitettaan.

Tiimin viesti kuntalaisille tiivistyy kirjoituksen lopussa: Annamme pallon sinulle!

Tiimi siis siirtää vastuun nuorten häiriökäyttäytymisestä kuntalaisille.

Tämäkö on kirjoituksen tarkoitus – siirtää vastuu ja syyllisyys perheille ja kaveripiiriin? Valitettavaa, sillä syyllistäminen ei ole ollut ratkaisu koulukiusaamiseenkaan.

Pidän todella huolestuttavana sitä, että kunnan palveluverkostosta ei löydy enempää tahtoa tai ryhtiä vastuunkantoon. Tiimi noteeraa huolen muttei tee mitään. Kirjoitus on allekirjoitettu ”yhteistyöterveisin”, mutta on mahdotonta saada tiimiin edes yhteyttä! Olen kohta kuukauden ajan useasti kysynyt kunnasta tiimin yhteystietoja. Kärkölän kunta ei ilmeisesti tunnista omaa tiimiään, kun ei pysty minulle vastaamaan.

Joku on huolikirjeen kirjoittanut. Joku on halunnut sanoa kuntalaisille, että ”pallo on nyt sinulla – sinä ja te muut olette vastuussa”.

Tämä on minun huolikirjeeni. Minä kysyn nyt: tarvitsemmeko me tällaista tiimiä, ja onko Kärkölän lasten, nuorten ja perheiden palveluverkosto ylipäätään tehtäviensä tasalla?

Mari Niinistö

Kommentoi